Безглутенови мъфини с чия, орехи и банани

4 ноември 2018 | 06:27 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1/3 чаша вода 
1 супена лъжица семена от чия
1 и ¾ чаши безглутеново брашно по избор 
¾ чаша кокосова захар
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер 
½ чаша кисело мляко 
¼ чаша олио 
1 голямо яйце 
1 чаена лъжица ванилов екстракт 
1 чаша намачкани банани
¾ чаша счукани орехи
½ лъжичка сол
60 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Смесете водата с чията, за да набъбне за около 10 минути. В отделна купа смесете брашното, кокосовата захар, содата, бакпулвера, солта. Можете и да пресеете, ако желаете, за по-добро смесване.

В друга купа смесете накиснатата чия, яйцето, киселото мляко и ваниловия екстракт. Разбъркайте добре. Смесете всички продукти заедно и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Накрая добавете бананите и орехите. Отново разбъркайте.

Напълнете предварително подготвени форми за мъфини (намазнени и покрити с кухненска хартия или кошнички) със сместа като пълните до средата на формата.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути или до суха клечка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай