![1 кг картофи
250 г бекон
1 малка глава лук
3 скилидки чесън
няколко стръка копър
50 г масло
сол, черен пипер на вкус](/media/files/resized/article/654x358/501/faf8181532de29e030fa3c6e4c20d501-70637510e1e0142f30405d414bbaca72.jpg)
40 мин.
-
Порции: 3
Нарежете картофите като за салата и ги сварете. Когато са готови може да ги прецедите от водата. В тиган с няколко капки зехтин сложете нарязания бекон. След като стане леко златист може да го извадите.
В същия тиган разтопете голяма бучка масло и в него задушете нарязаните лук и чесън. Добавете картофите и нарязания на ситно копър. Гответе около 7-8 минути, овкусете със сол и черен пипер, добавете бекона и сервирайте.
Снимка: iStock
Опитайте още: