
Желязото е от съществено значение и за развитието и доброто състояние на мозъка, както и за производството на много други клетки и хормони в тялото. Според западни изследвания, дефицитът на желязо е един от най-често срещаните в света. Дори и да приемаме хранителни добавки обогатени с него (след консултация с лекар) или да консумираме редовно храни, богати на желязо, някои неволни грешки в храненето могат да намалят абсорбацията му. Вижте как може да подобрите усвояването на желязо.
Добавете към менюто си ферментирали храни
Примери за такива са соев сос, кисело зеле, мисо, каперси, маслини, туршии. Въпреки че не бива да прекаляваме с тяхната консумация, можем да си позволим да ги хапваме от време на време. Ферментиралите храни съдържат цинк, желязо, витамин С и други хранителни елементи., Захранват добрите чревни бактерии, което не само подобрява храносмилането, но и спомага за укрепване на имунитета. Доброто храносмилане е от съществено значение за усвояването на витамините и минералите от храната, която консумираме. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар