Стрелец

23 ноември – 21 декември
Стрелец

Управляваща планета: Юпитер
Стихия: огън
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 4, 9
Подходящ цвят: син, виолетов, сив, тъмно зелен
Камъни: аметист, сапфир, изумруд, ахат, топаз, хризолит
Цветя (растения): карамфил, нарцис, босилек
Метал: цинк
Талисман: саламандър, подкова
Девиз: Аз виждам
Късметлийски дни: четвъртък
Неблагоприятни дни: сряда
Подходящи държави: Португалия, Унгария, Испания, Хърватия


Стрелците са много различни. Между тях има хора с остър ум, добри оратори, решителни и дейни, но има и такива с ниско самочувствие. Може да срещнете много ерудирани и хуманни хора, а може и невероятни егоцентрици. Този знак е на крайностите. И независимо в коя крайност е вашият Стрелец ще забележите, че той (както и всички останали) се старае да направи впечатление, да остави следа, да се усъвършенства.


Стрелците винаги постигат целите си, дори това да стане в по-напреднала възраст. Представителите на Стрелеца са зрели и завършени във физическо, социално и духовно отношение и винаги се стремят към качеството – навсякъде и във всичко.


Стрелците притежават лечебни способности, те излъчват спокойствие, защото са носители на много силна положителна енергия.


Добри и лоши черти

Стрелецът е верен и предан приятел, добър слушател, благороден и романтичен, добър родител.


В същото време може да не направи разлика между грубост и прямота. Липсва му прагматичност, прекалено оптимистичен, няма реална оценка за възможностите си, разсеян.


Най-лош вариант: Любител на повърхностните игрички, хвърля се към проблемите с главата напред, но след като си строши главата, целият свят трябва да се върти около него, да го обгрижва и да му съчувства. Любовта е състезание, в което се втурва, но никога не стига до финала.


Мъжът Стрелец

Интелект и блестяща ерудиция. За него няколко висши образования са детска играчка. Умее да общува. Преследва набелязаните цели до край. Той е честен, надежден, порядъчен, но в същото време може да прояви раздразнителност и избухливост.


Обича пътешествията, обича да се чувства независим и свободен. Широкоскроен, щедър и оптимистично настроен, Стрелецът е изключително магнетичен. Освен това Стрелецът е и невероятен късметлия – той винаги се оказва на точното време в точното място.


Чувства се добре в шумни, весели компании, където обикновено е център на вниманието. Когато е започнал нещо Стрелецът много трудно спира. Това се отнася не само за работата, но и за разлеченията, храненето и пр. поговорката „Ако е гарга да е рошава!” вероятно е измислена за Стрелците. Най-характерното за Стрелеца е неговият максимализъм – каквото и да похване, отдава му се изцяло, без да си прави сметка на силите. Но ако загуби интерес може да го захвърли изведнъж. Стрелецът става активен, когато трябва да се бори или да преодолява препятствия.


Жената Стрелец

Жената Стрелец най-много обича пътешествията, новите впечатления, компаниите и високите скорости. Тя до края на живота си запазва младежки дух и студентски ентусиазъм. Тя е жизнелюбива и иска да изживее всичко. Непоправима романтичка, търсачка на силни усещания, жената Стрелец се впуска през глава навсякъде, където има рискове – екстремни спортове, експедиции в непознати местности, дори военни операции. Жената Стрелец е доста агресивен шофьор и добър ездач. Тя обожава конете и това може би идва от зодиакалния й знак – Кентавърът. Въпреки стремежът към екстремалност жената Стрелец е предана на семейството си, на родината си и на традициите в собствения род.


И мъжете, и жените Стрелци имат високо чело. Дори останалите черти на лицето им да са пропорционални, челото винаги нарушава тези пропорции. Широко усмихнати, добродушни, оптимистични.


Детето Стрелец

Децата Стрелци се различават от другите по това, че много бързо стават самостоятелни и независими. Малките Стрелци спокойно могат да се отделят от семейната среда в доста ранна възраст. Това, разбира се, има и негативна страна - тези деца много рано се отделят от родителите си и не могат да живеят в едно домакинство с тях.


Децата Стрелци са палави, неконтролируеми, могат да бъдат както отличници, така и хулиганчета, но те в никакъв случай няма да останат незабелязани в нито едно училище.


Родителят Стрелец

Много добре се разбират с децата си, родителските грижи не им тежат, те са гостоприемни и къщата им винаги е пълна с деца.


Работа

Всеки Стрелец се стреми да превземе непревземаемото, включително и в работата. Те искат всичко и веднага. Предпочитат да им плащат за количеството изработена работа, вложен труд и съобразителност веднага. Фиксираното заплащане не е за тях. Стрелците се реализират добре в бизнеса. Те бързо овладяват чужди езици и са добри преводачи. Тъй като са много общителни от тях стават и прекрасни мениджъри, рекламни и търговски агенти, дистрибутори и преподаватели.


Ако им се доверят и не ги контролират безпричинно Стрелците проявяват всичките си делови качества – бързина, предприемчивост, енергичност, находчивост, ентусиазъм. Стрелецът не обича да му следят работата и да му държат сметка за дреболии, предпочита да работи на гъвкаво работно време, а най-приятно му е, ако работата е свързана с пътувания и командировки. Много Стрелци се ориентират към геологията, археологията и други „търсещи” професии.


Стрелците не са кариеристи, за тях много по-важно е работата да им носи удовлетворение и разнообразие.


Пари

Стрелците се отнасят доста неангажирано към парите. Не са склонни да икономисват и спестяват, колкото и пари да имат, веднага ще им намерят място. Жените Стрелци държат на марковите стоки, независимо от цената, та дори им да се наложи да вземат заем. Те са щедри, склонни са да дават пари на заем, дори и връщането им да се забави ще изчакат търпеливо. Не са дребнави, скъперници и циции. На околните им се струва, че парите на Стрелеца едва ли не падат от небето, защото Стрелците харчат с широка ръка, но често губят на хазарт или лотария. Тяхното финансово състояние винаги е нестабилно.


Любов и брак

Стрелците цял живот търсят идеала си – единствен и неповторим. Те са прототип на Дон Кихот. Ранно съзряват, но до края на живота си се стремят към свобода. Те гледат на брака като на воденичен камък, който се стремят да им завържат за шията. Ако девойката Стрелец не се омъжи рано, то дълго и критично ще избира своя спътник в живота.


Стрелците са влюбчиви. Привлича ги недостижимото и колкото обекта на техните въжделения изглежда по-недостъпен, толкова повече внимание ще му отдават. Когато жената Стрелец се влюби, тя е страстна и всеотдайна, прекратява всички случайни връзки, а предишните й увлечения просто остават в миналото.


Склонни са да простят много на човека, когото обичат, но не и предателството. В такъв момент си тръгват първи и завинаги, след което дълго и дълбоко страдат.


Подходящи партньори

Стрелецът обича независимостта и в ранна младост добре си пасва с Лъва.


В зряла възраст се стреми към интелектуална връзка и има много висока съвместимост с Близнаци.


В по-напреднала възраст Стрелецът намира много сходства с Везните.


Секс

Трудно е да накараш Стрелеца да се влюби. Доста по-лесно е да осъществиш физически контакт – той лесно се поддава на провокация, бързо се възбужда, а останалото си идва от самосебе си. Но пригответе се психически – това може да е единствения път, когато сте били с този Стрелец – той е удовлетворил любопитството си и вече няма интерес към вас.


Стрелеца е силно сексуален и харесва разнообразието. Той може да общува едновременно с няколко обекта на сексуалните си желания, но винаги ще обича само един (една). Връзката с такъв мъж е подходяща за жена в напреднала възраст или за семейна жена, която търси временна връзка, осигуряваща качествен секс. Стрелецът е виртуозен любовник, усеща партньорката си и удовлетворява желанията й.


Храни и напитки

При храненето, както и във всичко останало Стрелците стигат до крайности. От една страна те обичат да похапват и оценяват изисканата кухня и качествените вина, от друга - могат много дълго време да се препитават със съвсем непретенциозни ястия или въобще да не се хранят. Нямат проблем да пазят диети, но е трудно да не преяждат след това. Ако са в приятна компания Стрелците направо забравят колко са яли. Усещат се едва, когато вече ще им се пръсне стомаха и не могат да заспят от тежест.


Добре би било, ако Стрелците се научат да контролират храненето си когато са на гости, на пикник и на празник, защото преяждането се отразява много зле на здравето им и най-вече на черния дроб, който при тях е един от уязвимите органи. Най-вече им вредят тестените и мазните храни.


Стил

Стрелците умеят и обичат да се обличат добре. Те имат безупречен вкус. Както и да са облечени – авангардно или класически, всичко им стои добре. Купуват си дрехи в различни крайности – от много скъпи бутикови, до пънкарски модели, закупени от битаците. Интересното е, че те успяват да съчетаят такива взаимоотричащи се елементи.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева