Здраве и красота

Без махмурлук и сенки под очите след празниците

27.12.2011г. / 15 35ч.
Нина Иванова
Без махмурлук и сенки под очите след празниците

Празничният маратон отдавна стартира, но краят му все още не се вижда. Нова година, Васильовден, Йордановден, Ивановден и още много чудесни празници ни очакват в близките дни. Затова освен да изглеждаме красиви на самия празник, трябва да се погрижим за добрия си вид и на следващия ден, след страхотния купон.

Ето няколко лесни съвета, които ще ви помогнат да изглеждате перфектно, дори и след тежка вечер:

1. Не оставяйте тялото ви да се дехидратира. През деня пийте колкото се може повече вода, за да подготвите организма си за приема на алкохол. Спиртните напитки са диуретични и обезводняват тялото изключително бързо, затова по-добре пийте аперитива си с вода, а не с безалкохолно.

2. Изпийте един аспирин преди партито. Не е гаранция, че ще си спестите главоболието на сутринта, но ако внимавате с количеството алкохол, ще ви е от полза.

3. Хапнете преди партито. В никакъв случай не разчитайте само на храната вечерта. В приятна компания, с чаша вино под ръка, апетитът ви бързо ще угасне или пък няма да имате време да хапнете от танци. Затова преди да отидете на купона, нахранете се (без да преяждате, разбира се) и така ще се застраховате от премаляване и бързо напиване.

4. Късното лягане убива кожата. Да, празник е и ви се иска да останете до ранни зори. Но ако купонът е замрял още в 2 през нощта, безсмислено е да стоите просто така и да скучаете, само за да докажете, че „още ви бива“.

5. Цигари+алкохол=главоболие и уморена кожа. Ако сте пушач или в компанията ви има пушачи, няма как да избегнете влиянието на вредния дим върху организма ви. От полза ще ви е обаче да излизате на всеки час по няколко минути навън – било то на терасата или пред заведението. Свежият въздух ще помогне на кожата да диша и да се възстанови, дори и за малко.

6. Преди да рухнете в леглото на сутринта, изпийте чаша вода. Тя ще ви помогне да преборите главоболието и ще подейства добре на кожата ви.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота