Бременност

Бременна на плажа – вредно или грозно?

22.06.2012г. / 12 22ч.
Вергиния Генова
Бременна на плажа – вредно или грозно?

Ако обичате морските радости, но сте бременна, пред вас стои една голяма дилема – на плаж или у дома?
Преди да развиваме каквито и да е теории, да питаме приятелки и да искаме съвети по форуми, трябва да се посъветваме с гинеколога – каквото ни каже, това би трябвало да е истината за нашия случай.

Иначе всички сме виждали бременни на плажа. Едни ни изглеждат изключително красиви, други смешни, трети сладки, четвърти грозни... хора всякакви. Трябва обаче да се подсетим, че не сме на плажа, за да оглеждаме и да се подиграваме на другите, а да почиваме и да се радваме на пясъка и морето.
Каква радост, че на плажа все още не са сложили вход само за участнички в конкурси за красота. Всеки може да отиде и да се съблече – стига да не се притеснява от тялото си.

Много бременни може да се чувстват неловко да се покажат по гащи и сутиен, защото какво друго са банските освен шарени гащи и сутиен, но пък плажът е за всички.

Променената фигура не би трябвало да е нещото, което ще ви спре от ходенето на море, а по-скоро горещините, силното слънце и вредните UV лъчи, мръсните плажове и хлорираната вода в басейните.

Ако тези неща не ви притесняват и гинекологът ви е казал, че е възможно да отидете на море, не се колебайте.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Калина Василева ( преди 10 години )
Извинете ме, но мислите ли, че тази статия носи каквато и да е информация на който и да е????????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар