Бременност

Странни и неприятни симптоми през бременността

Ако ги изпитате, знайте, че не сте сами!

08.05.2015г. / 13 02ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бременността има многобройни симптоми, някои от които истински кошмар! Не всички от тях се проявяват задължително. Някои жени имат щастието да не изпитват пълния набор от неприятни симптоми, но други нямат този късмет.

Не се притеснявайте, ако някои от следните ужасяващи неща ви се случи, защото въпреки всичко се считат за нормални по време на бременността!

Обилно лигавене

Звучи като характерно явление при пеленачетата, но се случва и при бременни жени в последния триместър. Ако се събудите с тревога и обляна в лиги не се плашете. Случва се и на други хора.

Мехурът ви е извън контрол

Този симптом е сред най-често срещаните, затова не се притеснявайте, а се заредете с дамски превръзки, въпреки липсата на менструация. Те ще ви помогнат да се чувствате сигурни, дори когато се изпуснете леко, защото и такива моменти могат да настъпят.

Оригване

Случвало ли ви се е да се оригнете звучно независимо какво сте хапнали? По време на бременността нарастването на корема притиска стомаха, червата и диафрагмата. От тези движения се получават доста неприятни звуци. Промяната в хормоните също оказва значение, като кара гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт да се отпуска.

Газове

Не можете да спрете да пръцкате? И най-лошото е, че това отново се случва звучно и е извън вашия контрол! Не се притеснявайте, колкото и трудно да е това. Освобождаването на газове отново е следствие от нарастването на коремчето и избутването на коремните органи.

Запек

Запекът е наистина разочароващ. Заради инертността на чревната мускулатура, изхождането става доста трудно с напредване на бременността. Трябва да се научите да се вслушвате в тялото си и да разберете кои храни и практики предизвикват задвижване на метаболизма.

Така ще улесните състоянието си до края на бременността.

Акне

Широко разпространено е твърдението, че бременните жени сияят с бляскава и гладка кожа. Но много от жените развиват акне, което загрозява кожата им.

Най-лошото е, че то засяга не само кожата на лицето, но и врата, деколтето и гърба. Хормоните отново са виновници за тази рязка промяна.

Свързани статии

Отглеждате си джунгла там долу

Много жени са го приели, но други не могат да се примирят, че достъпът до интимното им място е силно ограничен. Още по-лошото е, че и краката стават трудно достижима зона. Не стига, че се чувствате като огромна топка, а и не можете да поддържате женствеността си в приличен вид. Наистина обезсърчаващо.

Хрема

Чували ли сте за бременни жени със запушен нос? Няма начин да не познавате поне една с този странен проблем. Причината за това явление е производството на по-големи количества слуз от тялото с оглед на това да не се допускат инфекции от външната среда. Знаем, че най-лесните „входове“ към вътрешността на организма са именно лигавиците на носа, устата, вагината и ануса.

Коментирай
Свободно време