Бременност

3 групи суперхрани за 3 вида стимулиране на плодовитостта

Подсилете шансовете за зачеване по всички начини!

24.06.2016г. / 14 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Суперхраните могат да помогнат в борбата с безплодието. Хранителните вещества, които постъпват чрез храната стимулират плодовитостта и зареждат организма с витамини, минерали, фибри, необходими за здравословното протичане на бременността.

Ето няколко типа храни, които допринасят за подобряване шансовете ви за зачеване:

Суперхрани за стимулиране на сперматозоидите и яйцеклетките

Половите клетки на майката и бащата са от най-съществено значение. Тяхното здраве и издръжливост са есенциални за процеса на зачеване. Ето защо трябва да ги подхранвате значително.

Яжте повече храни, богати на флавоноиди. Те се борят със свободните радикали и спомагат за регенерирането на клетките. Такива суперхрани са боровинките, сливите, портокалите, прасковите, черешите, гроздето, доматите.

Суперхрани за стимулиране производството на сперматозоиди

Снимка: istock

Производството на достатъчно количество сперматозоиди увеличава шансовете ви за зачеване. Храни, които подсилват сперматогенезата са орехите, рибата, яйцата, семената, зърнените култури, бразилските орехи.

Всички те са богати на витамин С и цинк, от които сперматозоидите имат нужда за подобряване на качеството и количеството си.

Суперхрани за максимално здравословни телесни секрети

Секретите, произвеждани от женската и мъжката полова система имат за цел да допринесат за по-лесното придвижване на сперматозоидите до яйцеклетката и по-лесното зачеване.

Свързани статии

Тези телесни секрети трябва да са предимно алкални, но в много случи организмът ни поддържа предимно киселинна среда. Това е вредно в много здравословни отношения, включително плодовитостта.

За да алкализирате организма, а с него и телесните течности, яжте повече алкални храни. Такива са най-вече плодовете и зеленчуците.

Наблегнете на броколите, морковите, зелето, краставиците, лука, картофите, авокадото, черешите, мангото, прасковите, горските плодове, аспержите, ябълките.

Коментирай