Семейство

Как да включите бъдещата свекърва в подготовката на сватбата

... без да се хванете за гушите

06.04.2014г. / 12 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Често неразбирателствата с бъдещата свекърва възникват заради предварително изградения лош образ на свекървата. Не всяка свекърва е лоша. Понякога и тя има своите странности, но ако й позволите да бъде част от най-важния за вас момент в живота ви, това може да преобърне взаимоотношенията ви в положителна посока. Ето няколко идеи за това как тя да бъде част от организирането на вашата сватба.

Включете я в организацията

Обикновено в организирането на сватбеното тържество младоженците се доверяват на своя избор и организационни умения или на сватбена агенция. Ако сте от тези, които сами ще организирате празника си, допитайте се до съветите и помощта на бъдещата свекърва.

Може да й възложите като задача да поръча поканите, подаръците за гостите, цветята и какво ли още не, разбира се след като предварително сте обсъдили най-добрите варианти за това как ще изглеждат.

Допитайте се до това кои са нейните любими цветя и ги включете в аранжировката за празника. Това ще накара свекървата да се почувства наистина значима за вас в този важен момент.

Поискайте съвет за сватбената си рокля

Избирането на рокля е трудна задача за всяка булка. В този важен момент не игнорирайте съветите на свекървата. Направете една разходка из булчинските бутици или разгледайте заедно сватбени списания. Обсъдете модела, аксесоарите, прическата и всичко останало от визията. Може и да останете приятно изненадани от нейните съвети и препоръки.

Дайте вашите съвети за нейната визия за сватбата

Не само булките се нуждаят от съвети, а и свекървите. Организирайте си един ден, в който заедно да изберете нейния тоалет за сватбата. Отидете заедно на разкрасяващи процедури и бъдете повече приятелки, вместо свекърва и снаха.

Нека бъде част от вашето моминско парти

Моминските партита невинаги се провеждат в клубове и нощни заведения. Някои бъдещи булки предпочитат да се съберат в домашна обстановка с близки приятелки. За да доставите удоволствие на свекървата, попитайте дали има нещо против тя да е домакин на вашето моминско парти.

Свързани статии

Със сигурност няма да откаже тържеството да се проведе в дома й, напротив. Това би я вдъхновило да направи невероятни кулинарни изненади за празника.

Поискайте й нещо старо

Въпреки че тази традиция идва от Запада, все повече булки за сватбения ден слагат нещо синьо, нещо сребърно и нещо старо. Ако нямате нещо старо и сребърно, попитайте бъдещата свекърва дали може да ви преотстъпи такава вещ за сватбата.

Това е специален момент за всички свекърви, защото думите и желанието ви ще я докоснат дълбоко. Трогната, тя със сигурност ще измисли какво да ви даде като старо семейно бижу например.

Култура и традиция

Ако ви предстои смесен брак, попитайте свекървата за традиции в семейството й, както и за такива, които са характерни за тяхната култура и които може да включите в сватбеното тържество. Никога не знаете какви страхотни идеи може да чуете.

Снимка: freeimages.com

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
хахаха, браво Наталия, поставила я си я на място, докато е времеимаше ефект, нали?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
наталия ( преди 10 години )
съветите са ужасни! голяма част от съкровищата просто ще решат, че могат да ви се качат на главата и ще ви съсипят и сватбата, и живота в последствие! още на сватбата трябва ясно да им се заяви, че вие и мъжът ви ще вземате решенията си самостоятелно, естествено с голямо уважение към нея, но всеки да си знае мястото! моето съкровище в деня на сватбата дойде да ми каже една приказка, да съм я гледала дали на лявото или на дясното ухо ще си е сложила китката, та да се съобразявам! естествено й казах да си сложи китката, където слънцето не й свети и приключих окончателно въпроса:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Деси ( преди 10 години )
тези примери са чудесни, но колко процента от свекървите биха били благосклонни към снахата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар