Семейство

Как да декорирате дома за Коледа според фъншуй

За повече топлина и щастие

04.12.2014г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Един от най-прекрасните и вълшебни празници през годината е Коледа. В духа на празника споделяме няколко съвета за декорация на дома и коледното дърво според философията на фъншуй. Следвайте тези съвети и имайте един незабравим празник, изпълнен с много любов, топлина и щастие.

Когато поставяте гирлянди или коледни лампички на стената и над прозореца декорирайте ги така, че да приличат на усмивка. Обратната дъговидна форма създава подсъзнателно чувство на тъга. Също така поставяйте тази декорация на нивото на очите, за да имате приповдигнато настроение.

Декорирайте в зелено. Част от декорацията на дома са венците от борови клонки. Според фъншуй зеленият цвят е цветът на оздравяването. Той облекчава, намалява стреса и създава една спокойна среда.

Балансирайте яркостта на червеното в украсата със зелени клонки. Направете си венец или купете готов такъв, който да поставите за украса на входната врата. Това ще прогони негативната енергия и ще покани в дома ви щастието и късмета.

Не забравяйте вашата коледна звезда. Красивото празнично цвете носи чудеса и вълшебства в дома където се отглежда (повече за това как да го отглеждате вижте тук). То намалява негативизма, стреса и напрежението, а според фъншуй поставено в трапезарията ще донесе пари и късмет в къщата през новата година.

В коя част на дома да поставите коледното дърво?

Според фъншуй най-подходящо е да поставите елхата си в източната част на дома, когато искате да привлечете здраве и да имате стабилно семейство.

Ако искате да привлечете пари и изобилие, позиционирайте дървото в югоизточната част, а в южната за просперитет.

В случай, че позиционирате вашето дърво в източната част на дома, отговаряща за кариерата добавете върху него играчки в син, черен и бял цвят. Когато елхата се намира в североизточната част, където е зоната на самоусъвършенстването, украсете я с играчки в червено, розово, жълто и земни тонове.

Югозападната част отговаря за любовта. Отново поставете коледни играчки в червено, жълто и златно. Западната част е за креативността. Украсете елхата с елементи в сиво, земни тонове и бяло.

Не забравяйте и за красивите свещи в дома ви. Те ще помогнат да запазите енергията чиста, ясна и подхранваща. Има много и разнообразни методи за запазването на чистата енергия в дома според философията на фъншуй, а свещите са един от тях.

Може да ги поставите във всяко едно помещение на дома за пречистване на енергията. Сложете ги в красиви свещници за още повече положителна енергия и щастие.

За да създадете допълнителна положителна енергия в дома си използвайте и етерични масла. Въздухът, който дишаме също допринася за нашето настроение, спокойна и здравословна атмосфера.

За повишаване на коледното настроение добавете ухание на канела, мандарина, лимон, ванилия, карамел. Може да ги поставите в ароматна лампа, а също така да добавяте от тях и към топлата вана.

Свързани статии

В какви цветове да изберем играчките и останалите елементи от коледната украса (като покривки, салфетки и т. н.)? Всеки цвят носи своя енергия.

Сребърно и златно – за засилване на интуицията, привличане на слава и пари.

Червено – цветът на живота, растежа, радостта, любовта и щастието.

Син цвят – свързва се с постоянството, верността.

Лилаво – често се смята за „по-щастлив“ цвят от червения. Свързва се с високите идеали, креативността, любовта, лоялността, богатството.

Бяло – невинност, чистота.

Розов – представлява любовта и романтиката. Много успокояващ цвят, повдигащ положителните вибрации. Носи радост, но най-вече романтика.

Също така е важно тази Коледа в дома си да внесете поне една нова коледна играчка.

Коментирай
5 rate up comment 1 rate down comment
Банко Пиронков ( преди 9 години )
Нали все пак отчитаме, че Фън Шуй и Коледа нямат нищо общо помежду си?Аналогичен текст може да се напише за декориране на дома за Коледа според Васту.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар