Интимно

Неща, които задължително да знаете за партньора си преди брака

Преди да се ожените трябва да сте наясно с някои важни аспекти от миналото и настоящето му

12.03.2019г. / 12 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Имате партньор, с когото сте в хармонична връзка от достатъчно дълго, за да решите да сключите брак. Това е чудесно и ако решението ви е базирано най-вече на любовта, уважението и взаимните ви чувства, това е наистина незаменимо. Само любовта обаче не е достатъчна, за да сте сигурни, че бракът ви ще бъде успешен и щастлив. Разбира се, никога не можете да сте напълно сигурни какво ви очаква в бъдеще, но определено можете да базирате очакванията си върху някои съществени отправни точки от миналото на партньора ви, както и на някои важни за брака възгледи.

Най-големите лъжи за брака, в които хората вярват

Искате ли деца или не

Едно от най-важните неща, за които трябва да сте напълно наясно преди да сключите брак е дали искате да имате деца или не. Ако единият партньор не желае да стане родител, а другият да, това може да се окаже проблем. В много случаи такива двойки все пак сключват брак, като единият от двамата партньори се надява другият да промени мнението си в бъдеще. Това не е надеждна стратегия за успешен брак, защото крие риск от влошаване на отношенията и разминаване в мненията по този фундаментален въпрос, какъвто е родителството.

Финансово състояние

Другото важно нещо, с което трябва да сте наясно преди брака е какво е финансовото състояние на вашата половинка. От значение е дали има стабилна работа и постоянен доход и най-вече дали има кредитни затруднения, които биха могли да се отразят сериозно на семейния ви бюджет. Важно е и какво е отношението му към парите и спестяването, както и дали проявява отговорност към финансовата си стабилност или не. Една предварителна разумна преценка на тази страна от личността на партньора ви би ви помогнала да решите дали е надежден за встъпване в брак или не. Или по-скоро доколко сте склонни да приемете неговия подход към финансовата страна на живота.

Как партньорът ви обича да бъде докосван

Може да прозвучи глупаво, защото с времето двойките научават интимните предпочитания на партньорите си, но все пак е важно да се спомене. Сексът и интимността са съществена част от брачния живот. Обръщайте внимание на физическия контакт.

Защо вторият брак е по-щастлив от първия?

Проследете как реагира в кризисна ситуация

Независимо дали става въпрос за казус, който касае връзката, семейството или проблем, свързан с работата или общуването с други хора, всеки от нас може да изгуби контрол и да изпусне нервите си. В такива кризисни ситуации си личи най-много що за човек е вашият партньор. Неговите реакции могат да подскажат важни черти от характера и личността му. Преценете до каква степен ги приемате такива, каквито са.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Бракуван ( преди 5 години )
Други са истините за брака. Ето как можете да си селектирате подходяща половинка: 1. Първо да е от вашия край, че откъдето е жената, от там е и родата (но пък мъжката половинка ще се сърди цял живот че пренебрегват родителите му и родния му край);2. Да сте здравословно и финансово ок, или най-малкото да мислите/четете/действате в тази посока!3. Трето, да сте "зрели" и "готови" за брак и искрено да желаете да се посветите на него. Трябва да сте си поживели поне 7-15 години сами и да сте се напалували!!Това е основното, като не трябва да се забравя: мислете позитивно и стратегически, и прощавайте, и се съобразявайте!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
ne sum v nastroenie za brak v momenta , izli6no e da mi se natrapvat temi , koito posle smurdiat slujebno . predpo4itam da do4akam mujut , kogoto obojavam i obi4am li4no i bez tulkuvania.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар