Интимно

Най-лошите съвети в любовта, които пречат на щастието

Не се вслушвайте в тях

09.01.2020г. / 13 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отношенията в една връзка могат да станат наистина трудни. В такива моменти търсим съвет от приятели и близки. Трудно е обаче да отсеем кои са наистина мъдрите думи и кои съвети биха ни попречили вместо да ни помогнат. Опитът и гледната точка на другите невинаги може да ни е от полза. Може дори да ни объркат повече в преценката ни, отколкото да ни помогнат да спасим връзката си.

5 чувства, които може да объркаме с любов

Кои са най-лошите съвети за любовта, на които да не се доверяваме?

„Идеалната половинка за теб е някъде там“

Не съществуват перфектни хора. Колкото и да си пасвате с някого, той винаги ще намери начин да прояви негативните си черти като всеки друг човек. Онова, което е наистина важно е да съумеете да се справите с трудните черти от характера на партньора си, както и той с вашите.

4 знака, че между вас се заражда любов

„Трябва да си много настоятелен, за да успееш“

Ако търсите любовта е добре да сте инициативни, но не и твърде настъпателни. Това може да отблъсне човек, който иначе ви пасва добре и с когото бихте могли да имате чудесна любов.

„Винаги той трябва да прави първата крачка“

Този съвет е вреден и не е полезен, защото няма как да важи за всеки мъж. Мъжете са различни. Някои са стеснителни и неуверени, което може да ги възпре да направят първата крачка. Ако имате симпатии към някой мъж не се страхувайте да направите първата крачка. Това може да се окаже най-доброто решение в живота ви. Няма нищо лошо да опитате.

5 признака, че сте в брак без любов

Снимка: iStock

„Ако не може да понесе най-лошите ти черти, значи не те заслужава“

Това е мотото на всеки човек, който дава приоритет на драмата в живота си вместо да гледа откъм положителната му страна. Не взимайте такива съвети присърце, защото ще ви попречат да сте истински щастливи.

„Търси партньор, който обича хобитата ти“

Би било чудесно да харесвате едни и същи неща, да сте почитатели на сходни хобита и да правите всичко заедно. Но на човек му трябва и време, в което да се откъсне от партньора си, за да съхрани личността си. Някои различия в интересите не би трябвало да са проблем за щастливата връзка.

3 причини да бъркате секса с любов

„Химията означава, че си открила идеалния“

Този съвет може да се окаже наистина заблуждаващ, защото химията в началото на една връзка може както да се окаже перфектната предпоставка за дълготрайна връзка, така и да угасне безвъзвратно, а след нея да не остане никаква любов.

„Никога не си лягайте ядосани“

Всъщност е много по-добре понякога да замълчите, да си легнете и да преосмислите ситуацията на сутринта вместо да реагирате бурно на момента и да кажете нещо, за което да съжалявате след това.

Какво означава истинска любов за мъжете според зодията им

„Прости и забрави“

Прошката и продължаването напред са наистина важни за една връзка. Без тях тя е немислима. Но това не означава да отминавате с лека ръка всякакви нередности, които партньорът ви ви причинява. Това ще обезцени личността ви в неговите очи. Преди да простите голяма обида или предателство, помислете докъде стигат собствените ви лимити за това.

„Децата ще спасят връзката ви“

Ако връзката ви вече е във фаза, в която нищо друго не ви събира, децата няма да помогнат, дори могат да влошат още повече отношенията ви и да подсилят неприязънта помежду ви.

Любовни поговорки от различни краища на света

Коментирай