Интимно

5 причини да научите езика на любовта на партньора си

Помага за изразяването на любовта и привързаността, спасява връзката

21.09.2020г. / 06 32ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Езикът на любовта е специфичен и индивидуален. Въпреки че има някои общи черти на начините за изразяване на любовта, които всички ние познаваме, всеки човек има свой уникален език на любовта чрез който изразява чувствата си. Ето защо е от голямо значение да научите добре езика на любовта на партньора си, както и той вашия, за да можете да се разбирате на още по-дълбоко емоционално ниво.

Можете да се почувствате истински обичани, ако усетите, че партньорът ви знае много добре какво искате и харесвате, и именно по такъв начин се опитва да ви каже „обичам те“ всеки ден.

Защо е от толкова голямо значение да научите езика на любовта на партньора си, както и той вашия?

Езикът на тялото, който винаги казва истината за връзките

Няма да се налага да гадаете какво кара партньора ви да се чувства обичан

Вие просто ще знаете как да изразите любовта си така, че половинката ви да се чувства възможно най-щастлив и истински обичан. Това е най-добрият начин да накарате някого да се чувства оценен и значим. Така показвате на любимия си човек, че сте мотивирани да го опознаете и да използвате знанията си за него, за да изразите любовта си.

Дайте му това, от което има нужда

Когато познавате добре любовния език на партньора си, вие сте по-способни да изразите любовта си чрез действия, не само чрез думи. Това е по-качественият и пълноценен начин да кажете „обичам те“.

Ще помогне за разрешаването на спорове и ще ви сближи

Ако познавате добре езика на любовта на партньора си, както и той вашия, ще ви е по-лесно да се справяте с предизвикателствата, които всяка връзка предлага. Невинаги нещата са розови и безоблачни. Неминуемо се появяват разногласия, проблеми и конфликти. Ще ги разрешавате много по-лесно, ако използвате знанията си относно езика на любовта на другия и нещата, които имат значение в любовта за всеки от вас.

Свързани статии

Изгражда последователност във връзката

Връзките могат да бъдат дълги, изпълнени с трудности по пътя и едно от нещата, които могат да ги направят по-здрави и пълноценни е последователността. Тя се изгражда с помощта на щателното познаване на другия и ценностите в любовта, които той поддържа. Когато познавате нещата, които са важни за партньора ви и които означават висша форма на любов за него, ще ви е по-лесно да изградите последователност и доверие във връзката си.

Защо любовните връзки се провалят?

Може да спаси връзката ви, дори ако е напът да се разруши

Магията на любовта може да се разруши по толкова много причини и чрез толкова дреболии, които се натрупват, че човек понякога наистина не разбира как е стигнал до тази разруха. Повтарянето на едни и същи грешки, нежеланието за компромиси, неотстъпчивостта и непознаването на езика на любовта на партньорите във връзката са едни от главните причинители на тази разруха. Ако положите достатъчно усилия да използвате значимите за партньора си неща в любовта, ще успеете да спасите връзката си.

Коментирай