Интимно

Защо силните жени привличат погрешни мъже?

Не са готови за сериозно обвързване, но не го осъзнават

02.02.2021г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те са уверени, но и привлекателни, излъчването им е на жени, които са преминали през редица изпитания, но са успели да се съхранят и да станат още по-мотивирани да постигат успехи, да се справят с живота. Силните жени, които невинаги намират достойните за тях партньори в любовта. Защо се случва това?

Защото са даващи

Силните и уверени в себе си жени са добре организирани, знаят как да се грижат за себе си и за другите. Те са даряващи грижа, обич и всичко това им се случва много естествено. Грешката им обаче е, че са щедри без значение колко им дава отсрещната страна и именно затова привличат грешните мъже към себе си.

3 признака, че сте в грешната връзка с грешния човек

Състрадателни са и се стремят да поправят нещата

Силните жени могат добре да преценяват в какви мъже се влюбват. Колко са успешни те, кои са слабите им страни. Обичат ги въпреки техните недостатъци, които понякога могат да са сериозен индикатор, че този човек не е подходящ за стабилна връзка, като злоупотреба с алкохол, хазарт, наркотици, изневяра, физически тормоз, мързел.

6 знака, че не сте един за друг

Тогава силните жени решават да се заемат с това да поправят недостатъците, вместо да окажат онзи вид подкрепа, който да „събуди“ партньора им и той да се осъзнае, че е дошло време за промяна. Рядко успяват, влагат много енергия, време и любов за партньор, на когото си му е добре така.

20 признака, че още не сте готови да излизате по срещи

Не са готови за сериозно обвързване, но не го осъзнават

Привличаме събития, хора в живота си, на базата на това какви са нашите мисли, представи, колкото и невероятно да ви се струва. Ако една жена има очакване връзката ѝ да не продължи дълго, да не е пълноценна, не е свикнала да има дългосрочни взаимоотношения, не желае на този етап сериозно обвързване, то съвсем естествено и често без да осъзнава привлича към себе си и мъже, които отговарят на този профил – несериозни, само за сексуални забавления.

Ако обаче тя иска да има вече стойностен партньор до себе си, тогава не бива да се задоволява с по-малко, отколкото заслужава и да влиза в отношения с когото и да е, само защото ѝ е обърнал внимание.

Те са си сами „спасители“

Силните жени са свикнали с мисълта, че трябва да разчитат предимно на себе си, за всичко. И именно това ги кара да обръщат внимание на неподходящи мъже. Разбира се, че биха се радвали да имат опора до себе си, половинка, която да взима за някои неща решенията вместо тях, да си отдъхнат от някои отговорности, но мисълта „аз разчитам само на себе си“ ги кара да неглижират несериозността на някои мъже, казвайки си „какво пък, нали аз мога да направя това и онова“.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време