Интимно

5 знака, че партньорът ви винаги ще ви уважава като личност

Позитивни признаци, че връзката ви може да е успешна

23.01.2022г. / 16 12ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Факторите, които определят дали отношенията във връзката ще са щастливи, са много. Уважението и респектът са част от тях. Ако с партньора ви се обичате, но не се уважавате, това поставя връзката ви пред изпитание, дори крие риск от провал. Липсата на уважение в дългосрочен план може да доведе до сблъсъци и конфликти. А когато липсата на уважение е едностранна, например от страна на партньора ви, това може да ви донесе объркване, липса на самочувствие, усещане за нещастна връзка, потиснатост, липса на вяра в любовта.

Вдъхновяващи цитати за джентълмените

Но за щастие има и признаци, които подсказват, че сте открили партньор, който винаги ще се отнася с уважение към вас. Това личи от неговото отношение не само към вас, но и към другите хора в обкръжението му. По тези признаци можете да прецените дали той винаги ще ви подкрепя и дори да възникнат конфликти между вас, той ще се отнесе с уважение.

1. Той уважава другите жени в живота си.

Можете да разберете много за отношението на партньора ви към жените, като се вгледате в поведението му спрямо останалите жени. Ако към вас е любезен и се държи подобаващо, особено в началото на връзката, това е преднамерено поведение и понякога може да е заблуждаващо. Истински ще си проличи какво е отношението му към жените, когато се вгледате към отношението му към жените в семейството му – майка, сестра, приятелки, колежки, близки. Ако в цялостното му отношение към тях прозира уважение, това е една предпоставка да вярвате, че и към вас би се отнасял с уважение във всяка ситуация.

15 начина да повишите нивото на уважение във връзката ви

2. Уважава сервитьорите, обслужващия персонал.

Това как партньорът ви се отнася с хора, които упражняват обслужващи професии, е показателно за степента на уважение към хората като цяло. Ако той се държи зле със сервитьорката, това може да ви накара да допуснете, че и с вас би могъл да се държи зле след време в конфликтна ситуация. Ако го прави често и без основание, имайте едно наум.

3. Уважава себе си.

Как бихте могли да уважавате човек, който не уважава сам себе си? Разбира се, че себеуважението е изключително важно. То показва самочувствие, доверие в себе си, гордост с това, което правите. Ако партньорът ви уважава себе си и се отнася сериозно към живота си, това е повод да сте спокойни, че ще проявява и уважение към вас, особено ако и вие уважавате себе си и се гордеете с това, което сте.

Как да укрепите отношенията си

4. Вие го уважавате.

Ако проявявате взаимно уважение към себе си, това е една рецепта за щастие и хармония. Партньор, който не уважава половинката до себе си, неминуемо печели черни точки и предизвиква емоционално отдалечаване във връзката. Ако между вас цари взаимно уважение, умеете да решавате конфликтите, без да се наранявате, цените мнението на другия – това се отразява положително на общата ви енергия във връзката.

5 начина да изразите обич, въпреки че сте ядосани на партньора

5. Чувствате се в безопасност с него.

Когато сте открили партньор, с когото се чувствате в безопасност, това е прекрасно, защото дава усещане за спокойствие в дългосрочен план. Вашето тяло и шестото ви чувство могат да ви дадат много информация за истинската ви нагласа спрямо връзката. Ако изпитвате тревожност, тялото ви ще е напрегнато, умът ви няма да бъде отпуснат в присъствието на партньора ви, а това ще ви кара да не се държите естествено. И обратно – когато се чувствате в безопасност, когато сте с партньора си, това означава, че сте сигурни в него и във връзката си.

Коментирай