Интимно

Кои са основните разлики между сродна душа и партньор в живота?

Кой е по-успешният вариант за дълготрайна връзка

01.02.2022г. / 14 16ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта, за която много хора мечтаят, е онази, в която откриват сродната си душа. Смятаме, че намирането на сродната душа ще ни гарантира щастие и хармония през целия ни живот. Веднъж открили сродната си душа, няма да потърсим друг партньор, защото няма да ни е нужен. Ще имаме цялото щастие, за което сме мечтали и то няма да се помрачи. Как би могло да се помрачи, щом до нас е човекът, който ни разбира, когото ние разбираме и с когото се чувстваме безкрайно щастливи и в мир със себе си.

Сродна душа според зодията (част първа)

Да откриеш сродната си душа обаче съвсем не дава гаранции за безоблачно щастие завинаги. Сродните души може да се намерят, да заблестят заедно в синхрон за известно време, а след това искрата да прегори и угасне. Тогава идва момент, в който, ако не сме открили не просто сродната си душа, а партньор в живота, връзката ни може да бъде неуспешна.

До голяма степен представата за сродна душа се формира от филмите, книгите и художествените произведения, олицетворяващи истинската дълбока и изпепеляваща любов между две сродни души. Оттам идва и стремежът на много хора да търсят именно такава любов, изкована в представите им от тези стереотипи. Затова не липсват и разочарования.

10 признака на контролиращия партньор

Сродната душа е човек, който е в пълен синхрон и съответствие с вашата душа. Той може да ви влияе и да ви променя без усилие, защото вашата душа се поддава на влиянието на неговата и обратно. Това обаче не е гаранция, че ще се напаснете перфектно и че връзката ви ще остане завинаги. Сродните души се срещат и разделят.

Срещнахте ли сродната си душа?

Партньорът в живота е не само любовник, но и приятел, спътник, на когото можете да се опрете в трудни моменти. Той е подкрепа, сигурност, той олицетворява доверието и спокойствието в една връзка. При доброто партньорство в една връзка са налице едновременно силни чувства, любов, уважение и взаимност, от които и двамата партньори имат нужда.

Кои са основните разлики между сродна душа и партньор в живота?

1. При сродните души има много дълбока духовна връзка. Те се чувстват сякаш се познават от векове. Връзката им е духовна и много свързваща на по-дълбоко ниво.

При доброто партньорство се чувствате привлечени един от друг въз основа на напълно обясними причини, като еднакви ценности, разбирания за живота, цели.

Сродна душа според зодията (част втора)

Докато при сродните души партньорите внезапно се чувстват дълбоко свързани на енергийно ниво. Когато осъзнаят разминаванията в целите си за живота, тогава връзката може да се разпадне въпреки духовното свързване.

2. Сродните души често имат дежавю. Те постоянно изпитват моменти, които сякаш са им се случвали и преди. Чувстват се сякаш се познават от минал живот, в който са били в също толкова добър синхрон, колкото и сега.

При доброто партньорство вие просто се наслаждавате един на друг наред с всичките ви различия и несъвършенства. Харесвате се такива, каквито сте – с приликите и разликите помежду си, с треските за дялане и с прекрасните качества, заради които уважавате партньора си.

10 личностни черти на идеалния партньор

Свързани статии

3. Сродните души са в състояние да четат мислите на партньора си. Те разбират какво мисли той и как се чувства само с поглед. Не се налага да обясняват, защото те просто усещат всичко, което се случва в сърцето и ума на другия.

При партньорите нещата невинаги изглеждат на толкова дълбоко ниво. Те са по-малко „четци на мисли“, но за сметка на това пък са си най-добри приятели.

4. Сродните души често осъзнават, че връзката им може и да не продължи. Въпреки че вибрират на една енергийна честота и са дълбоко свързани на духовно ниво, различията в целите и представите за бъдещето в много случаи са в основата на края на връзките между сродни души. В този смисъл да откриеш сродната си душа невинаги е рецепта за щастлив край.

Сродна душа или душа близнак?

Докато при партньорите в живота връзката е по-вероятно да остане изключително здрава задълго. Такъв тип партньорства са предпоставка и добра основа за брак, семейство, деца. Хората, които са открили партньори в живота си със същите ценности като тях, имат по-успешни връзки, базирани на схващания и разбирания, представи за това какъв точно искат да е животът им.

Коментирай