Интимно

5 показателя, че сте прекалено егоистични във връзката си

Признаци, че поставяте фокус върху себе си

02.02.2022г. / 15 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Игнорирате приноса и успехите на партньора си.

Проява на егоизъм е, ако изтъквате само своите постижения и принос за връзката, но игнорирате тези на партньора си. За да коригирате това поведение е важно да отбелязвате успехите му, заслугите му, постиженията му. Не е нужно да сте помпозни в изказванията си, ако не ви е присъщо да хвалите хората. Достатъчно е просто да ги отбелязвате.

10 признака, че той никога няма да ви изневери

Свързани статии

4. Често се отказвате от плановете.

Проява на егоизъм е, когато се отказвате от плановете, които правите заедно, само защото решавате, че нещо не ви е удобно. Тоест, с това свое поведение показвате, че само вие и вашето удобство сте важни и че не бихте направили компромис, за да направите партньора си щастлив.

10 начина да познаете нарциса

5. Непрекъснато изисквате от него специално отношение.

Разбира се, че е важно да се чувствате специални за партньора си, но постоянното изискване на преференциално отношение може да е изтощаващо и определено е показател за егоизъм във връзката. Демонстрацията на такова егоистично поведение може сериозно да попречи на удовлетворяващите отношения във връзката и да накара партньора ви да се чувства използван, недостатъчно оценен и маловажен в тази обстановка.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )