Интимно

10 причини опитите да промените партньора да са огромна грешка

Защо не трябва да се опитвате да променяте някого

21.04.2022г. / 11 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Партньорът ви може да спре да говори с вас за важните неща.

Ако половинката ви винаги очаква да го нападнете заради различната му гледна точка от вашата, той може да спре да общува с вас по искрен и задълбочен начин. Може би ще започне да крие мнението си по важни въпроси, защото му е омръзнало да влиза в словесна битка за това кой е прав и кой греши.

10 признака, че партньорът ви е приключил с вас

6. Промяната на партньора може да нанесе още повече емоционални рани.

Когато сте съсредоточени в желанието си да промените половинката си, това може да нанесе емоционални рани и на двамата, които да се задълбочат, и дори да не зараснат. Ако се опитате да чувате и приемате гледната точка на партньора си, нещата ще се случват по-гладко и безболезнено.

7. Желанието за промяна на някого пречи на способността ви да прощавате.

Способността да прощаваш е изключително важна. Може да ви звучи твърде библейско, но това е неизменна част от общуването, създаването и поддържането на връзки и отношения с хората въобще. Ако постоянно се опитвате да променяте партньора си, ще забравите да прощавате. Ще започнете да вярвате, че само вие сте прави и че само вашата гледна точка е от значение. А това съвсем не е така.

Знаци, че той ви обича, без да го изрича

Свързани статии

8. Поемете отговорност за вашата страна от конфликта.

Много от конфликтите назряват заради стремежа на партньорите да докажат своята правота. Не отстъпват от своята гледна точка и всячески се опитват да спечелят войната. Това разрушително поведение с времето наистина предизвиква отдалечаване и неодобрение към партньора, които се засилват още повече с всеки следващ сблъсък. Вместо това опитайте да поемате отговорност за своята страна от конфликта. Помислете къде грешите и къде може би е добре да отстъпите.

9. Опитите да промените партньора може да доведат до край на връзката.

Всеки има своя праг на търпимост. Някои хора търпят дълго някой да им натяква, че грешат и да се променят. Други бързо взимат решението да се отдръпнат. И в двата случая желанието да променяте някого води до едно – разпад на връзката.

3 причини той да ви приема за даденост

10. Желанието да променяте човека до себе си ви пречи да сте уязвими.

Когато постоянно водите битка в името на промяната на партньора ви, вие ставате все по-нащрек и все по-самодостатъчни, автономни. Това не е лошо като цяло, защото може да ви помогне да се справяте с трудностите в живота сами, без да разчитате на друг. Но от друга страна, може да ви попречи да бъдете уязвими, да задълбочавате интимността и близостта си с партньора. Има вероятност да спрете да можете да оценявате подкрепата, която ви се дава.

Коментирай