Интимно

9 мъчителни признака, че сте в едностранна връзка

Небалансираните отношения убиват щастието в любовта

05.06.2022г. / 05 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Не можете да определите как се чувствате. 

В едностранна връзка е трудно да бъдете себе си. В такива отношения често раздаващият се партньор се нагажда според нуждите на взимащия. Това изкривява поведението, нагласите, дори думите. Общуването става едностранно, потискат се емоции, изказвания, гневът се спотаява, преглъщат се пренебрежителни думи и действия. В такива условия е трудно човек да бъде себе си без да се чувства потиснат. 

7 привлекателни типа мъже, които обаче не стават за връзка

6. Партньорът ви иска всичко по неговия начин. 

Когато партньорът ви се опитва да надделява във всичко, това е сериозен признак на едностранна връзка. Той смята, че винаги е прав. Налага мнението си. Иска от вас да се съгласявате с всичко, което казва и което смята за правилно. Съпротивата ви бива атакувана с всички средства, с които се опитва да ви разубеди. 

Свързани статии

7. Станали сте раздразнителни. 

Ако сте постоянно потиснати във връзката си, с течение на времето ставате все по-раздразнителни. Започвате да се възмущавате от поведението на партньора ви. Имате нужди, които винаги остават на заден план и това предизвиква надигане на напрежение у вас. 

10 чудесни признака, че сте готови за нова връзка

8. Вие сте инициаторът на всичко. 

В едностранните връзки единият партньор се опитва да подтиква връзката да върви напред. Ако само вие се стараете да организирате пътувания, излизания с приятели или роднини, занимания с хобита, вечери в ресторанти, изобщо всички активности, които една двойка може да прави заедно, това е лош знак за осезаема едностранчивост в отношенията. 

9. Само вие се извинявате. 

Едностранните отношения предполагат и небалансираност в поемането на вина. Партньорът ви ви изкарва виновни за всичко. Кара ви да изпитвате угризения за думите и действията си. Той ви притиска да се извините, дори да нямате реална вина. 

8 неща, на които мъжете обръщат внимание, когато търсят връзка

Коментирай