Интимно

Защо привлекателните хора трудно създават връзки?

Потенциалните партньори са предпазливи

26.08.2022г. / 16 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Външният вид е първото нещо, което забелязваме в другите и те в нас. Невинаги се влюбваме само в красотата на човека, но когато тя е налице, това може да е както хубаво, така и не чак толкова за притежателя ѝ. Може би познавате някоя жена или мъж, които са привлекателни, но не могат да създадат сериозна връзка. Може би пък вие отговаряте на това описание?

Защо привлекателните хора трудно градят дълготрайни връзки?

За тях има твърде много възможности

Да имаш повече от една любовна възможност не е лошо, освен ако не търсиш сериозна връзка. Това може да се окаже проблем, а също и това да нямаш нито една опция насреща. Според западни специалисти, привлекателността ни дава повече възможности по отношение на алтернативи на връзката, което може да затрудни „защитата“ на връзката от външни заплахи, като трети човек във взаимоотношенията. В този смисъл наличието на твърде много други възможности вероятно не е от полза за продължителността на връзката и свързването само с един партньор.

Фактори, които убиват връзките всеки път

Потенциалните партньори са предпазливи

Привлекателните хора може да отдалечат в известна степен потенциалните си партньори и те да не направят ход към тях, тъй като се подразбира, че те вероятно ще избират между тях и още няколко човека. Никой не би искал да бъде отхвърлен, нали? Но от друга страна, на привлекателните дами обикновено им се обръща доста внимание, макар понякога то да не е желано и затова те биха могли да са и леко резервирани. Или може да не им е удобно да започват разговори, защото са свикнали другите да са инициативни към тях.

10 знака, че мъжът, когото обичате, не ви заслужава

Те се оценяват по външния им вид

Привлекателните хора могат да бъдат оценени по външния им вид също толкова лесно, колкото и хората, които не са толкова привлекателни. Тази бърза преценка затруднява установяването на истинска връзка с някого, след като той вече е определил вашата личност въз основа на това как изглеждате. Отсрещната страна може да ви сметне за високомерни, труднодостъпни, глуповати и да се дистанцира от вас.

8 признака, че той е наистина свестен мъж

По-трудно се разбират истинските намерения на хората

Когато изглеждаш добре, съвсем естествено другите забелязват това. Ако си в позицията на красива жена, много мъже биха поискали да бъдат с вас, само заради красотата ви, без да имат желанието да ви опознаят истински. Между тези мъже разбира се би могло да има и такива с дълбок интерес, не само сексуален.

Свързани статии

Ето защо това може да е проблем за привлекателните хора, без значение дали става въпрос за мъж или жена, да разберат какви са истинските намерения на другите към тях. Това също е причина те да създават трудно любовни връзки.

Видът им може да предизвика ревност от страна на партньора

Дори в една връзка двамата партньори да са привлекателни, понякога се случва единият да изпитва ревност към другия. Драмата може да се задълбочи, особено ако ревнуваният се окаже в позицията на партньор, който обича да флиртува.

Коментирай
Свободно време