Какво е стабилната любовна връзка? Дали с всеки партньор бихме могли да я изградим или не? Разбира се, че не, но има някои ясни знаци, които ни показват, че се намираме в такава. Първият, който няма да видите в следващите редове е това да не се замисляте дали взаимоотношенията ви са стабилни и ви правят щастливи. То е усещане, което присъства естествено. Кои са останалите 13 знака?

1. Годеж, брак, за вас не са проблем. Не се молите за пръстен, не настоявате да заживеете под един покрив, защото сериозният ангажимент помежду ви се случва много естествено. Нито вие, нито любимият ви човек бяга от идеята за брак. Няма заблуди и подвеждане помежду ви.

2. И двамата имате едни и същи цели. Не се разминавате относно исканията ви от живота, което е знак, че не се впускате в спорове и конфликти относно кой, как ще постигне своето. Без скрити цели.

7 грешки, които отблъскват мъжете в началото на връзката

3. Има баланс в получаване и даване във връзката. Не се чувствате лишени от внимание, грижи, подкрепа.

4. Няма пасивно-агресивно отношение на единия към другия. Това е едно от токсичните поведения в една връзка, които правят взаимоотношенията невъзможни. Ако не можете да изговорите нещата или да се чувствате сигурни около партньора си, той не е вашият партньор.

5. Хората от близкия ви кръг ви смятат за доказателство, че любовта наистина съществува.

6. Както вие подкрепяте половинката си относно целите, които иска да постигне в работата, личностното развитие, така и любимият човек подкрепя вас, без да има усещане за конкуренция.

Как да направите връзката си по-хармонична – съвети от психолози

7. Умеете да комуникирате. Още един признак, че се намирате в точната за вас връзка е това как обсъждате важните въпроси с любимия ви човек. Когато липсват викове, заплахи за развод/раздяла, манипулации, обиди и т. н. това означава, че сте достатъчно емоционално зрели, за да може да разрешите важните въпроси и сложни ситуации.

8. Има моменти, в които се разбирате само с поглед.

9. Смятате, че партньорът ви е вашият най-добър приятел и обратното. Когато имате лош ден, трудности, не бягате един от друг и от отговорностите, а сте там и се подкрепяте.

Картина показва кой е вашият език на любовта

10. Това, което правите за вашата връзка и партньора си, не го чувствате като тежест, задължение, а е удоволствие за вас.

Още по темата

11. Знаете, че можете да разговаряте за всичко, дори да обсъждате теми, които други двойки биха пропуснали.

12. Връзката ви е приключение в положителния смисъл на думата и то не само в спалнята, но и извън нея.

13. Не криете телефоните си, няма проблем другият да вдигне телефона на партньора си, когато той не може, не флиртувате с други хора, за да имате ревност, с която да поддържате връзката си. Нямате нужда да имате забежки, защото сте си достатъчни един на друг.