Интимно

10 токсични навика в срещите и търсенето на любовта

Какво ви пречи да откриете подходящ партньор

26.02.2023г. / 11 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Просто се съгласявате с това, на което сте попаднали.

Да нямате никакви критерии и да се отдавате на отчаянието е най-голямата грешка в любовта. Токсично спрямо вас е да се примирявате с това, на което попаднете. Ако не сте доволни от това, на което сте попаднали, продължете търсенето. Не се съгласявайте с всичко, което откриете. Ако сте попаднали на човек, към когото не усещате почти никакви емоции, не създавайте връзка с него, само за да не сте сами. Това е една от най-големите грешки, която е токсична за самите вас.

Признаци, че е време да направите пауза със срещите

6. Не сте честни със себе си.

Токсично е да лъжете себе си. За да откриете любовта е много важно преди всичко да сте честни със себе си. Самозалъгването не води до щастие, а по-скоро ви отдалечава от него.

7. Преследвате човека в интернет преди първата среща.

Изкушаващо е да съберете колкото се може повече информация от социалните мрежи и интернет за човека, с когото предстои да се срещнете за първи път, но това е токсично поведение, което може да ви подлъже. Информацията в мрежата невинаги е такава, каквато е в действителност и може да ви изгради предварителна погрешна представа.

Обещания, които помагат да имаме по-успешни първи срещи

Свързани статии

8. Не сте директни и откровени, когато трябва да отхвърлите някого.

Ако не харесвате някого, няма нищо лошо в това честно и откровено да го отблъснете, без да го правите грубо. Даването на празни надежди, смесените послания и шикалкавенето губи както вашето, така и неговото време.

9. Излизате по срещи дори когато не ви е до това.

Токсично е да се мъчите да ходите по срещи, само защото трябва да откриете партньор. Ако в даден момент не ви е до това, просто си дайте почивка от срещите. Целенасоченото търсене на любов без да искате точно това в момента по-скоро ще ви изтощи и отблъсне, отколкото да ви направи щастливи.

5 причини да плашите мъжете

10. Страх ви е да сте уязвими пред някого.

Любовта предполага да разкриете себе си в цялото си многообразие пред половинката си. Това означава понякога да позволите да сте уязвими пред него. Човек съчетава в себе си сила и слабост, които се проявяват в различни ситуации. Не можем да сме силни и непоколебими във всеки момент от живота си. Понякога слабите ни и уязвими страни излизат на показ. Това е и моментът, в който разбираме дали човекът до нас ни приема такива, каквито сме. Ако се страхувате да сте уязвими пред някого, това токсично поведение към самите себе си може сериозно да ви попречи да сте щастливи в любовта.

Коментирай
Свободно време