Интимно

20 комуникационни навика за щастлива връзка

Не бързайте да обвинявате

11.04.2023г. / 14 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Партньорите в любовна връзка често изпитват затруднения да общуват ефективно. В дългосрочен план лошата комуникация не води до нищо градивно за любовта. Хубавото е, че това има как да се поправи, стига двама души да го искат в името на връзката си и това да бъдат щастливи заедно.

Вижте 20 комуникационни навика, които правят една връзка успешна.

1. Слушайте добре. Това означава да слушате с отворен ум и наистина да чувате какво казва партньорът ви.

2. Не бъдете конфликтни, дори и да сте ядосани.

3. Задавайте въпроси. Това е най-добрият начин да изчистите всяко объркване, което може да имате относно това, което партньорът ви наистина казва.

4. Споделете чувствата на любимия човек.

5 начина да накарате мъжа да се отнася с вас като с кралица

5. Не правете нищо на инат и изоставете желанието да си го върнете на партньора. Това не е просто напълно неефективна комуникационна стратегия, но може да доведе до разпад на връзката.

6. Не премълчавайте. Ако нещо ви притеснява, кажете го. Ако нещо не работи, кажете го откровено.

7. Обърнете внимание на езика на тялото на партньора си. Разпознаването на невербалните знаци показва как е настроен към разговора.

4 начина да поддържате страстта във връзката

8. Останете на темата. Ако обсъждате планове за лятна ваканция, не използвайте това като възможност да обсъждате и други важни въпроси, които не засягат тази тема.

9. Не отваряйте отново стари рани. Не поглеждайте назад. Прошката лекува.

10. Бъдете честни един към друг.

7 неща, които мъжете се надяват да намерят в една връзка

11. Съобразявайте тона си. Понякога всъщност има по-малко значение това, което казвате, а е по-важен начинът, по който го казвате.

13. Подбирайте думите си внимателно.

14. Не „бутилирайте“ чувствата си. Ако ги оставите да се натрупат, те ще създадат достатъчно напрежение. Вместо това изпускайте парата малко по малко.

Как да балансирате между женската и мъжката енергия във връзката

15. Не бързайте да обвинявате.

16. Изразете признателност и не си създавайте навик да общувате само когато има проблеми. Комуникирайте и относно положителни неща.

Свързани статии

17. Научете се да правите компромиси. Ако не сте склонни да давате, а само взимате, разговорите ви ще се провалят бързо.

18. Кажете това, което имате предвид. Ако се притеснявате, че нещата ще ескалират, намерете елегантен начин да кажете точно това, което имате предвид. Използването на изречения „Чувствам се...“ е добро начало.

19. Оставете партньора си да довърши. Не го прекъсвайте, не забравяйте, че трябва да го изслушате така или иначе.

20. Говорете очи в очи. Текстовите съобщения, телефонните обаждания, понякога не могат да заменят комуникацията, когато сте един срещу друг.

Снимка: iStock

Коментирай