Интимно

Предимствата на това да имате връзка с чувствителна личност

Може да са страхотни в леглото

15.11.2023г. / 07 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек е различен. Някои са егоисти, други са премерени в общуването – има манипулативни и токсични, както и такива, за които можем да кажем или дори сами те признават, че са по-чувствителни. Да си по-чувствителен човек не е недостатък, особено в любовната връзка. Въпреки че не всеки партньор може да оцени такъв човек и понякога връзката е като увеселително влакче, да имаш връзка с по-чувствителен човек си има и своите предимства. 

Вижте кои са те.

Те са силно емпатични

Обикновено по-чувствителните хора не само усещат интензивно собствените си емоции, но и тези на другите. Когато сте във връзка с тях, възможно е понякога да има резки спадове и върхове на емоциите им. Но такива любовни партньори ще почувстват еднакво интензивно радостта или болката, която изпитвате. Няма да се чувствате сами в успехите си или самотни, когато изпитвате трудности, тъй като до себе си имате емпатичен партньор. 

Свързани статии

Внимание към детайла

Малките жестове и това да помним някои подробности за вкусовете, предпочитанията и мечтите на партньора ни са особено важни за една връзка. Всъщност това трябва да е и от двете страни. Чувствителните личности знаят това. Те някак естествено вникват в детайлите и не се чудете защо подаръците и изненадите, които ви правят са толкова прекрасни и докосващи ви. 

Усеща нуждите ви, без да е необходимо да споделяте

Всеки би искал партньор, който може да усети от какво се нуждаем в определени моменти. Още една причина да се радвате, че имате за партньор по-чувствителна личност е, че винаги ще ви усети, когато ви е тъжно, когато имате нужда да поговорите с някого и т. н. При тях е вродено да са със специална чувствителност към нуждите, емоциите и дори намеренията на другите хора, затова е важно да оцените, ако имате такъв човек в живота си, а не да го манипулирате. 

Свързани статии

Може да е страхотен в леглото

Трудно е да си представим как човек, който е по-чувствителен и даващ любов извън спалнята, който държи на романтиката и интимността, която не включва секс, не може да бъде страстен и даващ в леглото. Чувствителните личности могат да бъдат много чувствени, стига да усетят, че са с правилния за тях човек. Никога не бързайте с такъв партньор. Бъдете търпеливи, не претупвайте любовната игра и няма да съжалявате. 

Свързани статии

Усещат лъжата

И рядко ще премълчат, ако смятат, че ги мамите. По-чувствителните личности имат нещо като „радар“, който улавя лицемерите, манипулаторите, лъжците. В любовна връзка не биха спестили на партньора си да му споделят, ако намират негов приятел, познат или роднина за нелоялен. Ще направят това, за да ви предпазят. 

Любовта и грижата към вас е несравнима

Всеки е имал любовна връзка с партньор, който повече взима, а не дава в замяна любов, внимание, грижа, съпричастност. По-чувствителните личности няма да ви накарат да се чувствате по-малко обичани. За тях любовта е цветна, тя е цвят, еуфория. Те не се страхуват да споделят емоциите си и очакват от партньора до тях да е също толкова открит и даващ. 

Коментирай
Свободно време