Интимно

Ако правите тези неща, убивате любовта

Навици, които вредят на връзката

17.11.2023г. / 13 07ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако трябва да опишете любовта с няколко думи, сигурно ще се затрудните. Любовта не може да бъде описана и винаги е трудно да бъде обяснена. Но едно е сигурно, ако искате тя да разцъфтява и да се запази във времето, трябва да се грижите за нея като за крехко цвете. Но както често става в живота, ако едно растение не се развива, ние не обвиняваме него, а средата, в която расте. Следвайки тази логика, трябва да се запитаме кои могат да бъдат навиците, които убиват любовта? Ето някои от тях:

Постоянно се карате за пари 

Ако трябва да погледнем какво е положението отвъд океана – споровете за пари са втората най-основна причина за разводи в Америка. Но всъщност можем да кажем, че положението не е много по-различно и в другата част на света. Когато става въпрос за пари в една връзка, не можете да се отнасяте към този въпрос прекалено лично. Ако партньорът ви иска да намалите разходите, не бързайте да приемате това като атака срещу вас. Запомнете един много ценен съвет – отнасяйте се към парите във връзката си като към бизнес. Направете бюджет, планирайте разходите си и работете заедно за вашия общ успех. Но правете това без излишни драми, караници и спорове. Защото това само може да влоши нещата. 

Свързани статии

Оставяте споровете си неразрешени 

Ако вие и партньорът ви се скарате, това само по себе си не е добър знак. Ситуацията ви обаче може да се усложни още повече, ако не изяснявате проблемите си и не стигате до тяхната същност. Трябва да имате достатъчно открита комуникация, така че проблемите да бъдат разрешени, преди да се натрупат и буквално да „залеят“ връзката ви. Но ако влезете в спор, как завършва той? И двамата ли се отдалечавате и избягвате ли се един друг възможно най-дълго? Може би просто се надявате, че ще забравите за случилото се... За да укрепите връзката си, уверете се, че спокойно решавате всеки спор, вместо просто да го оставяте да се разгори или пък да го „замитате под килима“. Направете компромис, когато можете, и се извинете, ако изпуснете нервите си.

Свързани статии

Прекарвате повече време пред екрана отколкото с партньора си 

Със сигурност за мнозина от вас телефонът се е превърнал в нещо като продължение на ръката. Но ако сте във връзка в момента, партньорът ви трябва да е номер едно в живота ви. Може би мислите, че така разпускате след дългия ден, но дали всъщност просто не си търсите оправдание? Говорете с партньора си и се опитайте да си създадете навик да оставяте телефоните за известно време. Излезте на разходка след вечеря или просто разходете кучето и си поговорете. Ще видите колко добре ще се почувствате и двамата. 

Свързани статии

Не подкрепяте амбициите на партньора си 

Ако постоянно имате навика да отхвърляте или да намирате недостатъци в мечтите и амбициите на партньора си, тогава сте убили тази връзка със собствените си ръце. Никой не иска да бъде с човек, който не вярва в него или не подкрепя мечтите му. Отхвърлянето на мечтите на партньора ви само ще го накара да се чувства наранен. Освен болката, това може да доведе и до негодувание. За да сложите край на този навик, трябва да сте фен номер едно на партньора си и да подкрепяте неговите мечти и амбиции. Вие също така трябва и да играете активна роля в реализирането им. 

Свързани статии

Искате да промените човека до вас 

Нищо не боли повече от това да имаш партньор, който не те цени заради това, което си и е вечно недоволен от личността ти. Със сигурност можете да кажете това за себе си, но замисляли ли сте се колко боли, ако вие правите това с другия? Няма нищо лошо, ако искате вашият партньор да стане по-добър или да се превърне в по-добра версия на себе си, но ако такъв натиск се превръща в лош навик, това може да стане потенциален убиец на връзката ви. Запомнете, че вашият партньор е самостоятелна личност и трябва да го цените и обичате заради неговата уникалност, вместо да се опитвате да го промените.

Свързани статии

Коментирай