Интимно

Най-добрите секс пози по време на бременност 

Опитайте поза „вълшебната планина“

20.12.2023г. / 10 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Въпреки че периодът на бременността е изпълнен с нови усещания и предизвикателства, не бива да забравяте, че този етап от живота ви не трябва да ви служи за оправдание. Запазването на желанието и интимността ще ви сближат с партньора ви и ще ви помогнат да поддържате пламъка на вашите взаимоотношения. Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за секс пози, на които можете да се насладите по време на бременност. Ето и кои са те: 

На ръба на леглото 

Тази позиция ви дава известен контрол върху ъгъла, под който вашият партньор може да прониква, а това със сигурност ще увеличи и вашия комфорт. За да заемете тази поза, преместете дупето си отстрани или в края на леглото и легнете назад със свити колене. След първия триместър поставете възглавница под едната страна. В зависимост от височината на леглото, вашият партньор може да коленичи или да се изправи. Поставете краката си върху торса му, за повече стабилност.

Поза „вълшебната планина“ 

Тази поза е изключително подходяща за изпълнение по време на бременност, тъй като не е прекалено проникваща и дълбока. Това е от изключителна важност за бременните, особено за тези, които имат болка при полов акт и по-дълбоко проникване. Като се имат предвид всички промени, които се случват в таза по време на бременност, тази плитка позиция може да бъде наистина удобна и също така позволява както на партньора, така и на бременната да се докосват (гърди, зърна, клитор и т. н.) по време на проникване за допълнителна стимулация. За да я изпълните и вие, и вашият партньор седнете със свити крака, облегнати назад на ръцете и предмишниците си. Приближете се един към друг, докато осъществите достатъчно контакт за проникване, взирайте се в очите си за допълнителна интимност и оставете всичко да започне.

Свързани статии

Вие да сте отгоре 

Бременна или не, понякога може би ви се иска вие да „командвате парада“. Когато по време на секс вие сте отгоре, това ви дава контрол върху сексуалното изживяване. Така можете да насочвате партньора си и да му покажете какво наистина ви харесва, как и с какъв ритъм. Някои дами смятат, че да са отгоре по време на секс когато са бременни е по-приятно. В едно проучване бременните жени, които практикуват тази поза, споделят, че изпитват повече сексуално удовлетворение. Тази позиция е доста ясна за изпълнение – партньорът ви е легнал по гръб, а вие сте отгоре. По този начин теглото му по никакъв начин няма да пречи на корема ви, а това прави тази поза една от най-популярните по време на бременност. 

Поза „лъжички

Лежането на една страна е една от най-добрите сексуални пози по време на бременност. Тази вариация на класическата поза позволява на вашия партньор да проникне по-лесно. Докато я изпълнявате, не забравяйте да държите няколко възглавници подръка за допълнителна опора около корема ви, особено ако бременността ви е по-напреднала. Проникването обикновено е по-плитко в тази позиция. Това може да е добре, защото по-грубият секс може да стане неудобен в по-късните месеци от бременността. 

Свързани статии

Поза „ножица“

Това движение е не само нежно, но е и „по-плитко“, в сравнение с много пози. Освен това – целият кръвен поток, съсредоточен в тази област, ще накара партньора ви да се почувства по-невероятно от обикновено. Позата „ножица“ е чудесен вариант и за двойки, които правят секс без проникване. Това също е добър начин да получите пълна стимулация на клитора, малките и големите срамни устни. За да изпълните позата, седнете на леглото един срещу друг. Повдигнете десния крак на партньора си над вашия ляв, а пък десния ви крак нека бъде над неговия. Сега се облегнете назад, докато партньорът ви се подпира с ръце. 

Поза „горещият стол“ 

Тази поза е удобна за матката, а пък ръцете на партньора ви ще са свободни да галят гърдите и да стимулират клитора ви. Ако пък я изпълнявате пред огледало, това ще я направи изключително секси и интимна. За да я изпълните, накарайте партньора си да седне на ръба на леглото или на стол, а вие се обърнете с гръб и седнете върху него.

Коментирай