Мусаката е може би едно от първите ястия, които българката се научава да прави. Привържениците на разделното хранене не биха одобрили смесването на картофи и месо, но явно традиционната българска кухня не се е съобразявала с този начин на хранене.
Нарязваме лука и моркова и ги задушаваме в малко олио или зехтин. Добавяме каймата и хубаво я размачкваме. Добавяме сол и подправки, добавяме и две чаши вода и оставяме на котлона за известно време, като разбъркваме.
Междувременно в тава сме нарязали на дребно картофите. Изсипваме и каймата с подправките и разбъркваме добре.
Печем на 200 градуса.
Когато е готово заливаме със заливка, която представлява предварително разбити яйца с мляко и няколко лъжици пълнозърнесто брашно.
Снимка: Вергиния Генова
Опитайте още:
- Класическа мусака
- Зеленчукова мусака
- Овчарска мусака
- Юнска мусака
- Мусака с риба тон
- Гръцка мусака
- Мусака с макарони
- Мусака с патладжани
- Мусака с пържени картофки
- Мусака от зрял фасул
- Мусака от тиквички и ориз със сос от копър
- Пъстра постна мусака
- Мусака “Летен полъх”
- Агнешка мусака със спанак
- Мусака с ориз и боб
- Мусака от тиквички, картофи и патладжан
- Постна мусака с патладжани
- Мусака от спанак
Коментари 3
Напиши коментарivanka
преди 6 години
Вероника
преди 8 години
Ася
преди 8 години