Зелето се нарязва на дребно – две-три шепи са достатъчни.
Яйцето се разбива, добавя се брашното и водата и се замесва тесто като за палачинки. Добавят се соевият сос и зелето.
След това се правят палачинките, като в нагорещен тиган се изсипва от сместа. Пече се първо три минути от едната страна, после три минути от другата. Палачинките, заради зелето стават доста по-дебели от обичайните, които сме свикнали да правим.
По желание можем да добавим тънки парченца месо, шунка, скариди.
Когато палачинката е готова, не се навива. Разрязва се на равни части и се залива с малко соев сос.
Японците отгоре слагат сушени парченца риба тон. А в тестото слагат някакъв сух бульон (даши).

Тези палачинки са доста странни за българския вкус, но никак не са лоши.

Снимка: Вергиния Генова

Прочетете още: