![4 големи парчета филе сьомга
3 супени лъжици дижонска горчица
сол на вкус
черен пипер на вкус
¼ чаша галета
2 супени лъжици подправка средиземноморски микс
¼ чаша масло, разтопено](/media/files/resized/article/654x358/881/cf4d4a467da207a6172e5d335a7fb881-1dfae82fccf99ae0780a7d6847b65d5c.jpg)
Загрейте фурната на 200 градуса. Галетата смесете добре със средиземноморската подправка.
Поставете сьомгата върху алуминиево фолио, всяко филе в отделно парче фолио. Всяко филе намажете с тънък слой горчица, подправете със сол и пипер. Поръсете обилно рибата с галетата и средиземноморската подправка.
Накрая полейте с разтопеното масло и увийте добре фолиото, за да се запечати месото.
Печете в предварително загрята фурна за около 15 минути или до готовност.
Време за приготвяне: 30 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: