Меню

Сьомга с бекон и спанак в бутертесто

2 юни 2021 | 05:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица олио
4 резена бекон, нарязани
1 глава лук, нарязана
225 г спанак, нарязан
1 щипка индийско орехче
500 г бутертесто
4 бр. филе от сьомга 
Пресен черен пипер
Сол на вкус 
1 разбито яйце за намазване
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Запържете в него бекона до златисто. Добавете лука и запържете и него за няколко минути с разбъркване. Добавете спанака. Гответе още 2 минути с разбъркване, докато омекне. Овкусете с пипер, сол и индийско орехче. Свалете от котлона. Прецедете сместа през решетъчна лъжица, за да не остава мазнина. Прехвърлете в друг съд.

Разделете бутертестото на 4 големи парчета с правоъгълна форма върху набрашнена повърхност. Подредете четирите филета сьомга върху едната част от всяко парче тесто. Разпределете сместа със спанака и бекона върху всяко парче риба. Завийте тестото така, че плънката да се затвори. Притиснете с ръце. Подредете парчетата в тава за печене. Намажете с разбитото яйце. Надупчете с вилица, за да се изпече добре. Печете в загрята фурна за 30 минути или до златисто.

* Забележка: Можете да приготвите ястието без да разделяте тестото на правоъгълници, а да сложите плънката в цялото тесто, да го завиете нацяло и да го нарежете след изпичане. Изборът е ваш.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай