Меню

Пилешки пай със зеленчуци

6 ноември 2021 | 05:21 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди без кожа на кубчета
4 моркова, нарязани 
150 г замразен грах 
3-4 стръка целина, нарязани 
75 г масло
1 глава лук, нарязан 
5 супени лъжици брашно 
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица риган 
400 мл пилешки бульон
150 мл прясно мляко 
1 пакет бутертесто
70 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В дълбок тиган или касерола смесете пилешкото с морковите, граха, целината. Добавете вода, покрийте с капак и оставете да ври 15 минути. Свалете от котлона, отцедете водата и оставете настрана.

В друг тиган на средна температура разтопете маслото. Запържете в него лука, докато омекне. Добавете брашното, солта, пипера, ригана. Разбъркайте много добре. Бавно налейте бульона и млякото. Разбъркайте, намалете котлона и оставете да се сгъсти, докато разбърквате от време на време. Свалете от котлона и оставете настрана.

Намажете кръгла форма за печене. Постелете в нея тестото, като запазите втория лист за покриване отгоре. Поставете сместа с пилето на дъното, разпръснете с лъжица. Залейте с другата течна част от плънката. Покрийте с втория лист тесто. Притиснете ъгълчетата. Направете дупки с вилица, за да излиза парата отвътре. Печете в загрята фурна за 35 минути или до златисто. Оставете да изстине поне 10 минути, преди да разрежете и сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай