Меню

Солени мъфини с кайма, яйца и кашкавал

2 март 2022 | 09:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г кайма (може и от сурова наденица) 
12 яйца 
½ чаша ситно нарязан лук
½ чаша нарязани чушки 
½ чаена лъжица сол 
¼ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица чесън на гранули 
½ чаша настърган кашкавал
60 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с мазнина.

Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Изстискайте каймата от надениците в тигана. Запържете до златисто или за около 10 минути. Отцедете от мазнината. Разбийте яйцата в купа. Добавете лука, чушката, солта, пипера, чесъна. Добавете каймата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре сместа и я разпределете във формите за мъфини.

Печете до златисто или за около 30 минути. Извадете от фурната и изчакайте да изстинат малко, преди да ги извадите от формите. Възможно е да спаднат леко след като изстинат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай