Обелете и нарежете джинджифила на тънки жулиени. Нарежете месото и зеленчуците. Поръсете накъсаната маруля с малко сол в купа. Разбъркайте и оставете настрана. 

Смесете водата с нишестето. Разбъркайте добре до получаване на гладка паста. Прехвърлете половината от нишестето в по-голяма купа. Добавете в него нарязаното месо, оризовото вино и ¼ чаена лъжица сол. Разбъркайте добре и оставете да постои в маринатата за 10 минути. 

Разбъркайте останалото нишесте с бульона, соевия сос, оцета и захарта в друга купа. Загрейте олиото в дълбок тиган на висока температура. Добавете в него месото заедно с маринатата. Гответе с разбъркване около 3-4 минути. Добавете чушките и чили соса. Гответе, докато олиото почервенее или около една минута. 

Прибавете пресния лук, чесъна, джинджифила и гответе, докато станат леко прозрачни или още минута-две. Накрая добавете марулята и сотирайте за 2 минути с разбъркване. Накрая залейте със соса и гответе още 3 минути, докато се сгъсти леко. 

Снимка: istock 

Опитайте още: 

Свинско по китайски със сладко-кисел сос

17 рецепти за сочно свинско


10 рецепти от китайската кухня