В голяма купа комбинирайте брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете и маслото. С помощта на пръстите си разбъркайте всичко, докато маслото се свърже добре със сухите съставки и се получи „песъчлива“ смес. Следва да добавите водата и да разбъркате хубаво. Когато се получи тесто, което може да се отдели от купата, премесете го леко върху набрашнен плот.

Трябва да стане гладко и еластично. След това го разделете на топки с размера на топка за голф. Намазнете подходяща тава и сложете топчетата тесто в нея. Покрийте ги със свежо фолио, което също сте намазнили леко, за да не залепне тестото за него. Оставете ги да втасат за около 20-30 минути.

След това на среден огън загрейте достатъчно голям тиган с незалепващо покритие. Всяко топче се разточва леко върху леко набрашнена повърхност с помощта на точилка. Диаметърът на всяка тортила трябва да е около 10 см.

Тортилите се изпичат в сух тиган за около 20-30 секунди на страна, докато се получат мехурчета отгоре и станат златисто кафяви. За да станат мекички, топлите тортили се завиват в чиста и суха памучна кърпа.

Снимка: iStock

Вижте още: