Меню

Използвайте стария хляб за пудинг с боровинки

25 май 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пудинг с боровинки и хляб
60 мин.

  • Порции: 10

Имате останал стар хляб, който не знаете в какво да превърнете. Ние сме тук, за да ви помогнем. Претворете стария хляб в прекрасен пудинг с боровинки! Ето и нашата рецепта, която да опитате! 

Продукти
Приготвяне
  1. Разбийте яйцата, жълтъците, солта, двата вида захар с миксер. 
  2. Добавете ванилията, канелата, лимоновата кора, млякото, сметаната и разбийте до гладкост. 
  3. Натопете филийките франзела в сместа и оставете да поемат. 
  4. Загрейте фурната на 190 градуса. 
  5. Намажете форма за печене с олио и размажете. 
  6. Отделете малко от сместа с хляба и крема настрана. 
  7. Останалото разпределете във формата за печене. 
  8. Добавете боровинките. 
  9. Покрийте с останалата смес от хляб и крем. 
  10. Печете в загрята фурна за 1 час. 
  11.  Оставете да изстине за 30 минути, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай