Меню

Чабата (чиабата) с чесново масло – рецепта за 20 минути

11 септември 2025 | 08:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Чабата (чиабата) с чесново масло – рецепта за 20 минути
20 мин.

  • Порции: 2-3

Защо да си купувате от супермаркета хляб с чесново масло, като може да си го приготвите лесно и по-вкусно у дома. Споделяме една рецепта за чабата (чиабата) с чесново масло. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купа комбинирайте маслото, чесъна, магданоза, пармезана, солта. 
  2. Много добре разбъркайте с помощта на вилица. 
  3. Оставете сместа за около 5 минути, за да се свържат добре съставките. 
  4. Разрежете хляба на 2 по дължината. 
  5. Намажете всяка половина с чесновото масло (всичкото). 
  6. Сложете в тава върху хартия за печене. 
  7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути или докато хлябът стане златист. 
  8. Нарежете на по-малки парчета и хапвайте!

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай