Чабата (чиабата) с чесново масло – рецепта за 20 минути
11 септември 2025 | 08:30 |Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
20 мин.
Порции: 2-3
Защо да си купувате от супермаркета хляб с чесново масло, като може да си го приготвите лесно и по-вкусно у дома. Споделяме една рецепта за чабата (чиабата) с чесново масло.
Продукти
Приготвяне
В купа комбинирайте маслото, чесъна, магданоза, пармезана, солта.
Много добре разбъркайте с помощта на вилица.
Оставете сместа за около 5 минути, за да се свържат добре съставките.
Разрежете хляба на 2 по дължината.
Намажете всяка половина с чесновото масло (всичкото).
Сложете в тава върху хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути или докато хлябът стане златист.