За дома

Топ-матракът – добрата алтернатива или елемент от съвършенството

18.11.2010г. / 09 38ч.
Аз жената
Топ-матракът – добрата алтернатива или елемент от съвършенството

Знаете ли какво е топ-матрак ...? Мнозина хора не знаят, но е полезно да научите повече ... Оказва се, че този иначе задължителен елемент от най-луксозните легла може и сам по себе си да спести доста средства и предложи едно икономично решение. Ако в момента не можете да отделите пари за хубав нов матрак, а от стария се схващате всяка вечер, топ- матракът може да реши проблемите ви. Той се поставя върху матрака и е нещо като мини  матрак, т.е. в сравнение с нормалния дебелината му е от 3 до 5 пъти по-малка. Сърцевината  му  може да е от дунапрен (при най-евтините модели); от  мемори пяна; от  латекс или мини покет пакет (при по-скъпите). Поставен върху матрака, придава мекота на усещането и осигурява комфортното разположение на тялото. Така, ако старият ви матрак вече трудно изпълнява функциите си, топ-матракът ще го замести, ако не изцяло, то значително ще подобри ортопедичните му характеристики. Често при старите матраци се появява проблемът “пропадане” в средата му, особено при матраци  със сърцевина от някои от видовете пяна. Това се дължи на факта, че пяните са материал с висока степен на остатъчна деформация и при по-дълга употреба не се възстановяват. Този дефект може много успешно да бъде преодолян с използването на подходящия вид топ-матрак. В същото време цената му е от 2 до 3-4 пъти по-ниска в сравнение с цената на нов матрак. Цените на най-достъпните модели  започват от 69,00 лв. А ако матракът ви е нов или сравнително „млад”, топ-матракът ще го направи много по-удобен.  
Топ-матракът предлага както дългосрочно, така и временно решение - за хората, които в момента не могат да си позволят или просто не планират сериозна инвестиция в своята спалня. Подходящ е и за студенти, които биха могли да „модернизират” леглата си в студентските общежития и квартири, както и за хората от трета възраст, които да „подмладят” старата си спалня и то на съвсем поносима цена –  особено важно е за хора, страдащи от заболявания на опорно-двигателната система.
Историята на създаването на топ-матраците идва от скандинавските страни, които се славят с това, че там се произвеждат едни от най-качествените и луксозни легла в света. Те представляват цялостна система за спане, като всеки елемент от нея играе важна роля. Без топ матрака, например, не би могла да се осигури задължителната за луксозния клас по-голяма височина на леглото, както и високата степен на комфорт, характерна за премиум моделите. Неслучайно звездните спални на Анджелина Джоли и Том Круз за над 60 000 Евро са с топ-матрак. Ето защо в Западна Европа и САЩ топ матраците се радват на голяма популярност, колкото и самите матраци.
В България този продукт присъства от няколко години и тенденцията е да печели все повече почитатели – заради безспорните си предимства, а и заради достъпната си цена. За топ- матрака  важи същото златно правило като и при матраците да пробвате различни модели, за да изберете този, който ще ви „пасне” най-добре. Важно е да се спазва принципът, че задължително топ-матракът трябва да бъде сравнително “по-мек” спрямо твърдостта на използвания матрак.
Следвайки нуждите на потребителите, водещата компания за производство на матраци - ТЕД-БЕД ЕАД пуска на пазара нова серия топ-матраци, изработени от най-качествени материали в духа на европейската традиция и култура на съня, както и стартира кампания, с която да разясни ползите от употребата им.
Най-високият клас продукти от новата серия топ-матраци на ТЕД ще предложат освен неоспорим комфорт на усещанията, така и възможност за избор на най-финни тъкани: платове с кашмир, органичен памук, уникални дизайни.
Всички модели можете да разгледате на сайта  www.ted.bg, а вашите въпроси да намерят отговор на националния информационен номер 0700 19 600.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Цветелина ( преди 11 години )
Статията е полезна, но моля ви защо отново позиционирате продуктите на фирма ТЕД. За нищо на света не инвестирайте в матраци на фирма ТЕД, тъй като разочарованието, безсънието и болките в кръста са непоправими. Истината е в матраци като Magniflex, от които досега не съм чула нито една рекламация. Ползваме навсякъде продукти на Magniflex- матраци, възглавници и нямам никакви болки и оплаквания. Просто внимавайте в какви продукти инвестирате! Успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
neizvesten ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Маги ( преди 11 години )
мартакът е важен за добрия сън! много важен!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Димитрина ( преди 11 години )
Ползвам матраците на ф-*** ТЕД почти от появяването на фирмата на пазара. Особено съм доволна от серията "Фаворит". Препоръчвам я на всеки, който има проблеми с гръбнака. За мен те са TOP, т.е. най-добрите на българския пазар като качество и цена. Поръчките по интернет се изпълняват в срок и без проблеми. Похвална е тяхната инициатива в тези трудни времена да помислят за улесняване на клиентите си с този нов продукт. "Top" означава горен на английски език. Както е обяснено в статията този матрак се поставя върху другия матрак. От там и името му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар