За дома

Естествените аромати на есента

28.10.2011г. / 08 56ч.
Вергиния Генова
Естествените аромати на есента

Всеки сезон си има своите цветове и своите аромати. Онези от нас, които се задържат по-дълго у дома, обръщат и повече внимание на домашния уют и сезонната аранжировка на мебелите и аксесоарите.

Но освен визията и уханията може да са есенни. Става лесно като приготвим за десерт една печена тиква или като направим ароматен сладкиш с канела и ябълки.

А ако към букета с есенни листа, саксията с хризантеми или към тиквените кратунки добавим снопче ароматни пръчици от ванилия, канела или шоколад, отново ще се разнесе приятна миризма.

И ако сме щастливци да имаме камина у дома – запалим ли я, есенно-зимното настроение мигновено затрептява във въздуха. Остава само да аранжираме дървата и да декорираме кътчето около камината. И да не забравяме кой ще носи дърва за огрев, че изгасне ли огънят, тогава замирисва на студ!

Когато ви мирише на нещо вкусно и есенно, когато ви е топличко и мекичко и се разнасяте с чаша горещо какао из стаите, няма как да не ви дойде вдъхновение и да пренаредите мебелите, да преаранжирате витрините на секциите и да направите дома си топло кътче за отмора.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време