За дома

Хитринки в кухнята за всяка домакиня

Как да си спестите различни неудобства?

05.08.2014г. / 09 42ч.
Илияна Николова
Снимка: FreeImages

Снимка: FreeImages

Винаги търсим умни решения за кухнята си, за да улесним готвенето. Така магията на приготвянето на храната става още по-приятна. Как можете да улесните готвенето и кои са хитрите трикове, които ще ви помогнат да си подсвирквате повече, докато готвите?

Обелете чесън без ръце

Чесънът се използва в почти всяко ястие. Но беленето му може да отнеме изключително много време. Люспите са тънки и лесно се залепват по пръстите. Обикновено хората си имат индивидуален метод за белене на чесън, но има един универсален и изключително добър метод.

Вземете две метални купички. Сложете чесъна в тях и захлупете добре. След това започнете да клатите интензивно купите. Направете това в продължение на няколко секунди и отворете купите. Чесънът е идеално обелен!

Свързани статии

Запазете гуакамолето зелено

Ако обичате да приготвяте гуакамоле вкъщи, вероятно знаете колко бързо покафенява то вследствие на окислителните процеси. За да предотвратите това просто излейте чаша вода върху повърхността на вашето гуакамоле! Сместа е достатъчно гъста, за да не се просмуче водата навътре в текстурата й.

След това запечатайте добре с найлоново фолио и приберете в хладилника. Преди да сервирате просто излейте водата!

Обелете твърдо сварено яйце без ръце

Този метод действа само при твърдо сварени яйца. Сложете яйцата в пластмасова кутия с капак и разклатете силно, подобно на метода с чесъна. Много важно е преди това да потопите варените яйца в леденостудена вода. Ако не го направите, методът няма да проработи!

Направете си пудра захар вкъщи

Ако сте забравили да купите пудра захар, а в момента установявате, че ви трябва, можете да си направите такава много лесно сами! Просто я сложете в машината за мелене на кафе и пуснете на бързи обороти. За секунди имате чудесна пудра захар!

Отстранете костилките от черешите без уред за целта

Трябва ви празна стъклена бутилка и дървено шишче за печене. Поставете черешата с частта откъм дръжката надолу върху гърлото на бутилката. След това промушете с помощта на дървеното шишче. Костилките падат директно в бутилката.

Коментирай