За дома

5 златни правила за подреждане на кухнята

Улеснете живота си

25.05.2022г. / 16 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Подреждането на кухненските мебели и принадлежности не е лека задача, особено ако главният ни стремеж е всичко да е хем функционално, хем естетично и красиво.

Има някои златни правила в подредбата обаче, които наистина могат да ви спасят живота. Те ще ви помогнат да организирате всичко в кухнята безупречно и едновременно с това наистина естетско.

Идеи за кухня с мраморни елементи (галерия)

Оставете на показ само пособията, които са красиви и функционални 

В почти всяка кухня има открити или подредени на показ предмети извън шкафовете. Няма как всичко да бъде прибрано. Знаейки това, оставете отвън само нещата, които ползвате често и които са практични и имат красив вид.

Скрийте всичко функционално, но грозно 

Няма значение, че недотам красивите пособия са функционални и ги ползвате често. Ако не са лицеприятни и развалят общата визия на кухнята ви, по-добре е да не са на показ. Това важи включително за микровълновата. Ако имате възможност да я скриете в шкаф или да я вградите в мебелите, направете го. Ще се убедите колко просторна и светла ще стане кухнята ви с такива малки промени.

Когато си вземете нещо ново, отървете се от нещо старо

Най-добрият приятел на организирането и подреждането е освобождаването от старото. Купили сте си нови прибори? Пенсионирайте старите. Купили сте си нова маса? За какво ви е да пазите старата за всеки случай, когато дойдат гости. Това се отнася за всички различни пособия, които изпълняват еднакви функции.

Апетитни факти за японската кухня

Освежете набора си от подправки

Една истински добра кухня трябва да разполага винаги с добри, вкусни, ароматни подправки, които най-вече да са в срок на годност.

Направете най-ползваните пособия най-достъпни 

Не губете време да търсите по шкафовете принадлежностите си. Организирайте така кухнята си, че да имате възможно найбърз достъп до онези пособия, които влизат в употреба всеки ден по няколко пъти. За целта може да са ви нужни и промени в мебелите за повече удобство.

Коментирай