За дома

5 признака, че пералнята ви е пред разваляне

Подгответе се за нова

25.09.2019г. / 12 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пералнята се е превърнала в помощник номер едно в нашето ежедневие. Кой би искал да пере всичко на ръка, както е било в миналото. Представете си какво усилие и ресурс биха били изразходвани, ако перете ръчно пердетата си, зимните си дрехи, спалното си бельо, все обемни тъкани.

Грешки в банята и тоалетната, които може да ви разболяват

Ако се вслушате в признаците, които пералнята ви проявява, може да разберете дали е време да я ремонтирате или да си търсите нова. Повечето технически неизправности могат да бъдат отстранени, но ако машината показва повече от един признак от изброените по-долу, вероятно ще трябва да се замислите да си купите нова, за да не ви изненада неподготвени.

Издава шумни и необичайни звуци

Барабанът на пералнята ви издава ли звуци, сякаш наистина някой го удря или той самият се удря в ламарините отстрани? Това може да е сигнал, че лагерите и ремъците му са за смяна. Има вероятност и барабанът да се е откачил. Ще познаете по това дали дрехите ви са отцедени накрая или не. При такава повреда обикновено центрофугата не действа.

Използва прекалено много или твърде малко вода

Това може да се окаже сериозен проблем. Възможно е да има теч отнякъде, а е възможно и да има неизправност, свързана с програматора, който не изчислява добре необходимостта от количество вода при дадена програма. Ако той се е развалил, това обикновено е скъпа част, която ви поставя пред дилема дали да не си купите направо нова пералня.

Грешки с подредбата на мебелите, които задушават дома

Свързани статии

Не пере дрехите добре

Ако дрехите излизат мръсни от пералнята, машината вероятно е за смяна. Това е сигурно, ако се налага да пускате повече от един цикъл на пране, за да приведете дрехите си в що-годе приличен вид.

Постоянно претоварвате пералнята

Ако не се отнасяте с употребата на пералнята с необходимото внимание, тя ще се развали много преди животът ѝ да е на финала си. Претоварването на машината съкращава експлоатационната продължителност, заради което ще се окажете в непредвидени разходи.

7 неща, които да не перете в пералнята

Лоша миризма

Ако от пералнята и изпраните дрехи се носи неприятна миризма на мръсно, това обикновено не е голям проблем, а се касае до запушен канал или дренаж. Отворете на съответното място и проверете дали някой чорап не е запушил тръбите, което да задържа мръсотия.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )
ne e da ne znaia kakvo i kak se pravi v podobni momenti
отговор Сигнализирай за неуместен коментар