За дома

Изненадващи неща, които свалят цената на имота

Ако продавате или купувате имот, може би е добре да обмислите и тях

14.02.2020г. / 10 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Факторите, които влияят върху ценообразуването на имотите са много и различни. Сред тях са местоположение, състояние на имота, площ, етаж, транспорт, изглед.

Съществуват обаче и още фактори, които косвено могат да повлияят на цената на имота. Ако се опитвате да продадете имот и срещате трудност, може някои изненадващи причини да свалят цената му. Вижте кои са те.

Лоши съседи

Ако отдалече си личи, че наоколо имате лоши съседи, които поддържат общите части в лошо състояние или по време на оглед вдигат шум и пускат силна музика, това моментално ще направи лошо впечатление на кандидат-купувачите на вашия имот. Вероятността много кандидати да се откажат е голяма, а това може да ви принуди да свалите от цената, за да успеете да сключите сделка.

За какво да внимаваме, когато търсим жилище под наем

Лош външен вид

Дори да сте направили основен ремонт във вътрешността на имота, външността е не по-малко важна. Олющената боя, цепнатините, паднала мазилка са само част от важните неща, които правят впечатление на купувачите и които имат значение за определянето на цената.

Нужда от ремонти

Ако имотът, който продавате, е разположен на перфектно място, например в центъра на града, сградата е нова, стабилна, вътре е направен основен ремонт и по всичко личи, че можете да му вземете повече пари, това може и да не се случи, ако съществуват обстоятелства, като течащ покрив на сградата или блока например. Проблеми с канализацията, лоша гледка, различни нарушения в инфраструктурата са само част от възможните косвени обстоятелства, които могат да понижат цената на вашия имот.

Кои кучета са подходящи за отглеждане в апартамент (галерия)

Близост до обекти от социално значение

Най-продаваемите имоти с най-високи цени са тези, които са разположени в близост до важни сгради и центрове, имащи голямо значение за подобряване на усещането за удобство всеки ден. Такива са болници, големи магазини, пазари, търговски вериги, паркове, училища, обществен транспорт.

5 начина да подредите дома си, за да привлечете късмет

Свързани статии

Ако обаче имотът ви е разположен до обекти с негативно усещане, каквито са гробища, погребални агенции, центрове за бездомни или наркозависими, електроцентрали, стриптийз клубове, казина, цената му може да падне значително заради спадащия интерес при тези условия.

6 начина да направите дома си по-уютен тази зима

Липса на паркомясто

Не всеки клиент е готов да плати солидна сума, за да се сдобие с гарантирано паркомясто за своя автомобил. Но със сигурност за всеки е важно да знае, че има къде да паркира колата си в близост до имота. Ако такава възможност няма или е силно ограничена, имотът ви може да се окаже с по-ниска цена.

Освежаващи трикове за дома, които го правят по-просторен

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Мен ( преди 4 години )
ИИИИ на първо място брокер - фалшива информация, искане на комисионна от двете страни - и клиента и човека който просто е позвънил на обявата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар