3 фъншуй цвята за богатство и благоденствие в дома

Кои са те

28.05.2024г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всички сме чували за фъншуй и знаем, че е свързано с нещо, което внася повече хармония в живота ни. Всъщност това е древна китайска практика за пространствено подреждане, с помощта на което можем да създадем хармонична и балансирана среда, която насърчава положителните енергии и подобрява качеството ни на живот.

Във фъншуй всичко е от значение, цветовете също, тъй като те имат силата да влияят на нашите емоции, настроение и дори материално благополучие.

Вижте 3 фъншуй цвята, за които се смята, че до принасят за привличането на паричния поток и благоденствието в дома. 

1. Кралско лилаво

Красивият лилав цвят се свързва с кралските особи и духовността, но във фъншуй също има силно влияние върху материалното изобилие. Този цвят отразява енергията, която излъчваме. Различни нюанси на лилавото, от светла лавандула до тъмен аметист, могат да добавят нотка на престиж и богатство към вашия дом.

Опитайте да включите лилави аксесоари като възглавници, завеси или килими, за да създадете пространство, което излъчва просперитет, а и привличащо положителна енергия за това.

Свързани статии

2. Златно

Златният цвят според фъншуй е символ на късмета и благословиите. Той има топли, лъскави тонове, които носят усещане за лукс и финансова стабилност. Златистият цвят лесно може да бъде добавен в дома, така че да няма кич. Може да е под формата на декоративни възглавници, рамки за картини или лампи и други.

Така ще заредите вашето пространство с положителна енергия. Не пропускайте да го добавите под някаква форма и в трапезарията, тъй като там също създава приятна и гостоприемна атмосфера, която привлича благополучие. С няколко златисти детайла можете да превърнете всяко кътче от дома си в символ на богатство.

Свързани статии

3. Успокояващо зелено

Зеленият цвят във фъншуй символизира стабилност, плодородие, развитие. Той се свързва съвсем естествено и с природата. Тъмнозеленото се свързва с икономическия просперитет. Включете този цвят в дома си с добавяне на стайни растения. Те не само ще подобрят качеството на въздуха, но и ще внесат усещане за свежест и стабилност.

Зеленото е идеално за спални поради успокояващия си ефект, който насърчава релаксацията и добрия сън. Също така е отличен избор за кухни, където помага за балансиране на енергиите и насърчава усещането за изобилие.

Свързани статии

Коментирай