За дома

Каква енергия има домът със западно изложение според фъншуй?

За повече хармония и просперитет

20.03.2022г. / 07 43ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Древната философия фъншуй разглежда взаимодействието на енергията с пространствата, през които протича. Енергията Чи е навсякъде около нас. Тя е отражение на нас и ние сме отражение на нея. От голямо значение е как ще подредим дома си, как ще го обзаведем, какви цветове и материали ще използваме, за да протича енергията по възможно най-благоприятния за нас начин.

От значение е и разположението на дома ни. В предишните ни статии по темата разгледахме каква енергия имат домовете с южно и източно изложение. Днес ще разгледаме енергията, която носи жилището със западно изложение.

Каква енергия има домът с източно изложение според фъншуй?

Как да активирате енергията в дом със западно изложение?

Един от начините да активирате енергията в дома си със западно изложение е да се концентрирате в някои промени в западния сектор от вашето жилище.

Метални и земни елементи и цветове

Един от начините да подобрите енергията в западно изложения ви дом е да добавите цветове в метални нюанси и отблясъци в съчетание със земни елементи, според thespruce.com. Всеки от петте елемента, с които се работи във фъншуй, съответства на определени цветове и умишленото им добавяне в дома е един от най-добрите начини да поканите повече от енергията Чи в живота си.

Западното изложение и като цяло посоката запад във фъншуй се свързва с металните елементи. Можете да добавите метални нюанси и елементи в жилището си, за да активирате енергията в него. Цветовете, които са в унисон с металния елемент, са бяло, сиво, металик във всичките му нюанси и отблясъци.

Какво означава, ако домът ви е с южно изложение според фъншуй?

Можете също да добавите земни цветове и елементи, тъй като земята е пазителка на желязото – то е част от нея, добива се от нея. Ето защо металът и земята са неразривно свързани. Земята е елементът, който захранва и поддържа метала. Земните цветове са жълто, кафяво във всичките им земни тонове. Те изразяват многообразието на земята.

Има много начини да включите тези цветове в интериора и декора на жилището си. Боядисайте входната врата в метални или земни цветове, за да промените енергията Чи в дома си. Входната врата символизира възможностите, пред които сте изправени, а енергията протича през нея. Входната врата е една от най-важните точки в дома според фъншуй, пише още thespruce.com.

Елементи от фъншуй, които прочистват енергията вкъщи (галерия)

Можете да добавите земни и метални цветове и елементи и във вътрешността на дома. Мебели, растения с бели, кафяви и жълти цветове са прекрасен избор.

Елементът метал се свързва с кръгли форми. Можете да включите метални кръгли елементи в западната част на дома си. Пример за такова интериорно решение е например металната кръгла маса. Шарен килим в земни цветове е чудесна опция. Декоративни метални статуи, рамки за картини, осветителни тела са други добри идеи, които можете да използвате.

6 прости начина да използвате фъншуй в дома си

Елементът земя е свързан с квадратни и правоъгълни форми. Можете да добавите елементи в тези геометрични форми, например възглавници, мебели, произведения на изкуството в правилни четириъгълни форми. Още един популярен и подходящ начин да внесете повече от земния елемент в дома са кристалите и минералите. Те въплъщават земната енергия, защото идват от недрата на земята.

Коментирай