За дома

Какво символизират златната рибка и шаранът във фъншуй

Как да използваме тяхната символика за изобилие и богатство

23.05.2022г. / 09 55ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е практика, в чиято философия е дълбоко заложено използването на различни символи, с помощта на които се привлича и канализира добрата енергия в дома и живота на човек. Фъншуй се стреми да хармонизира средата, в която човек съществува, за да създаде силна връзка между природата и духа. И тъй като част от природата са растенията и животните, те са най-използваните символи за внасяне на благоденствие, просперитет и изобилие в дома. 

Какво символизира зеленото във фъншуй и как да го използвате

Златната рибка и шаранът са символи с голямо значение във фъншуй и в китайската култура. Навремето рибата е била значителна част от ежедневието на китайския народ. Риболовът е бил основно звено в икономиката, а рибата е била в изобилие. Ето защо нейният символ започва да представлява богатството и изобилието в китайската култура и във фъншуй.

Важен аспект е, че рибите се движат постоянно. Във фъншуй това означава, че енергията Чи е в постоянен поток, че жизнената енергия не спира да се движи. Рибите са олицетворение на неспирния поток от енергия в природата. Те са бързи, хлъзгави, промъкват се през всякакви препятствия, заобикалят всичко по пътя си. 

Символно значение на пауна в дома според фъншуй

Как да внесете символа на златната рибка или шарана в дома си за повече богатство и изобилие?

Създайте ъгъл на богатството 

Аквариум с живи рибки, поставен на стратегическо място в дома, може да енергизира пространството и да привлече просперитет и изобилие. Зоната на богатството в дома обикновено се намира в най-отдалечения ляв ъгъл на жилището, погледнато от входната врата навътре. В тази зона можете да поставите аквариум с живи рибки, за предпочитане декоративни златисти или червени шарани.

Украса на входната врата за разширяване на възможностите 

Възползвайте се от входната врата, за да помогнете на просперитета и богатството да влязат в дома ви. Украсете входната врата с изображения на златни рибки или шаран. Можете да окичите стената до вратата с картина, изобразяваща риби. 

10 начина да изчистите дома си от негативната енергия

Декорация на всекидневната за семейно изобилие 

Всекидневната обикновено е най-голямото помещение в дома, където се събира цялото семейство и прекарва време заедно. Обърнете внимание на това помещение. Ако го украсите със символите на златната рибка или шарана, всекидневната ви може да ви помогне да привлечете изобилие и богатство не само за вас, а за цялото семейство. 

Как да организираме пространството около телевизора

За подобряване на кариерата 

Рибите се движат само напред, никога назад. Те са бързи, винаги намират начин да се промъкнат през трудностите, преодолявайки течения, камъни, мътни води. За да се справите по същия начин и в професионален план, да имате добра кариера и просперитет, използвайте символите на златната рибка. Украсете работното си място вкъщи или в офиса със статуя или картина на риба. Тя ще покани добрата енергия да премине свободно през работното ви място и може да подобри кариерното ви развитие, да ви донесе богатство. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков, конс ( преди 1 година )
"Риболовът е бил основно звено в икономиката, а рибата е била в изобилие. Ето защо нейният символ започва да представлява богатството и изобилието в китайската култура и във фъншуй." - друга е причината, но неизвестният автор не я знае.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар