Лесен трик за почистване на загоряла фурна с лимон

3 начина да използвате лимон за чистене, които работят

31.05.2022г. / 10 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Загорелите фурна и котлони са кошмар за всяка домакиня. Почистването е трудно, изисква се много търкане, а резултатът никога не е чак толкова впечатляващ. Но не и ако използвате лимон. Неговата мощна лимонена киселина може да се окаже много по-добър избор от който и да е препарат за почистване на загорели остатъци. С този лесен трик с лимон ще можете да почиствате всички загорели участъци от фурната си, без да се измъчвате с дълго и неприятно търкане.

6 начина да изчистите цялата къща с лимон

Лимоновият сок може да бъде полезен във всяка част от почистването на фурната. Той е нетоксичен, изцяло природен продукт, който не предизвиква никакви раздразнения подобно на препаратите за почистване, съдържащи агресивни съставки.

Вижте някои лесни трикове за почистване на загоряла фурна с помощта на лимон.

Почистване само с лимон

Най-лесно можете да се отървете от мазните петна преди да загорят съвсем. Просто втрийте резени лимон в замърсените повърхности, докато са все още леко топли. Лимонената киселина разгражда мазнините и спомага за лесното им забърсване след това.

Естествено почистване на дома с лимони

Почистване с пара и лимон

Ако загорелите замърсявания са вече изстинали и залепнали, парата и лимонът са вашият избор. Едно чудесно решение е да изстискате сока от един лимон в купа с вода. Купата трябва да е подходяща за фурна. Можете да използвате и тенджера. Поставете я във фурната и пуснете на висока температура. Течността трябва да заври, за да се образува пара, която да насити вътрешността на фурната.

Лимоновата пара е наситена с обезмасляващи частици, които лесно разхлабват връзките между мастните наслагвания и загорели остатъци. След като водата заври, изчакайте няколко минути и изключете фурната. Извадете тенджерата. Изчакайте леко да изстине и избършете загорелите замърсявания с мокра кърпа или гъба.

Многобройните употреби на лимона в дома

Свързани статии

Почистване с лимон и сода

Ако почистването само с лимон или пара и лимон не помогнат, защото замърсяванията и загорелите остатъци са прекалено упорити, опитайте със сода и лимон. Тази мощна комбинация ще разтвори всички замърсявания и ще върне блясъка на загорялата ви фурна.

3 брилянтни трика за почистване в дома

Смесете 1 чаша вода, 2 чаши сода за хляб, ½ чаша лимонов сок. Разбъркайте всички съставки в купа. Прелейте в спрей бутилка. Напръскайте загорелите участъци и изчакайте да подейства. След това използвайте мокра кърпа или гъба, за да почистите.

Коментирай