За дома

3 лесни трика за почистване на остатъци от восък

Как да използвате многократно бурканите за свещи

16.08.2022г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свещите носят превъзходен уют в дома. Остатъците от восък обаче могат да са истинско предизвикателство за почистване. Много свещи се продават в стъклени буркани. Можете да ги използвате многократно, но за целта трябва да можете да премахнете остатъците от восъка на предишната свещ, така че цветовете и ароматите им да не се смесват. 

Трикове за пране на упорити петна

С помощта на някои лесни трикове за премахване на остатъци от восък можете да почистите стъклените бурканчета и да ги използвате отново и отново. Така ще спестите пари и ще се погрижите за околната среда. 

Разтопете остатъците от восък с помощта на вряща вода

Поставете тенджера с вода на котлона. В нея поставете бурканите, които ще почиствате от восъка. Оставете водата да заври. Намалете котлона и оставете бурканите да се варят още няколко минути. Извадете бурканите от врящата вода с помощта на дебела кърпа или ръкавица. Оберете вътрешността им с кухненска хартия. Така ще изгребете остатъците от разтопен восък. След това измийте с вода и сапун. 

Бърз трик за почистване на гуменото уплътнение на пералнята

Свързани статии

Чрез замразяване 

Поставете буркана във фризера за една нощ. Важно е бурканът да е бил на стайна температура преди да го поставите във фризера. Избягвайте поставяне на горещи буркани и съдове във фризера, за да не се напукат. Използвайте нож за масло, за да изстържете бързо и лесно остатъците от восък. След това измийте. 

Трикове за използване на оцет в домакинството

Гореща вода вътре в буркана 

Можете да опитате и по-лесния и бърз начин за втечняване на восъка в буркана за свещи, като налеете вряща вода в него и изчакате тя да си свърши работата. След това измийте буркана с вода и сапун.

Натурален препарат с оцет и грейпфрут

Коментирай
Здраве и красота