За дома

Тенденции в интериора, които са демоде

Бъдете модерни, следвайте актуалните трендове

01.04.2024г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Тенденции в интериора, които са демоде

Интериорът, подредбата и дизайна на дома са нещо, което е въпрос не само на вкус, но и на тенденции, които са актуални в момента. Не искате домът ви да изглежда демоде, нали? В такъв случай е добре да помислите над предпочитанията си и това какво ви допада, и да го сравните с актуалните трендове. 

Не е задължително да ги следвате, разбира се, защото в крайна сметка вашият вкус и уют са най-важни за вас, но все пак е добре и да не сте прекалено старомодни. Това важи както за визията ви, така и за мястото, в което живеете. 

Кои са тенденциите в интериора, които са по-скоро демоде и е добре да ги избягвате?

Стари модели лампи 

Може да си падате по винтидж декорацията и в това няма нищо лошо, стига да си личи, че наистина е винтидж. Този ефект се постига с подходящия подбор на елементи в интериора, но не и със същински остарели модели, от които лъха на вехто. 

Разгледайте галерия Как да добавим лукс в спалнята:

Прекалено много цветове 

Внимавайте с цветовете, защото те могат да изиграят лоша шега в интериора. Ако жилището ви е прекалено наситено с цветове, това не само пречи на уюта, но и не е модерно. Вместо това опитайте да се спрете на акценти с любимите ви цветове, без това да е натрапчиво за окото. 

Интериорни решения за малка всекидневна:

Огледала на цяла стена 

Една демоде тенденция, която не е добре вече да следвате, са огледалата на цяла стена. Не искате домът ви да прилича на фитнес или зала за аеробика, нали? Използвайте огледалата по мъдър начин, като ги поставите отново като акцент, подобно на любимите си цветове. Играйте си с тях, като с елемент, който да грабва окото, а не да му се натрапва. 

Свързани статии

Вана в странни форми 

Прекалено големите вани и тези в нестандартни форми са демоде. Актуалните тенденции в интериора на банята включват компактни вани със стандартни форми, които да са едновременно функционални, удобни, ненатрапчиви и с елегантен изчистен дизайн. 

Френски шик в дома:

Килим по целия под 

Една от най-остарелите тенденции в интериора са килимите и мокетите, обхващащи цялата площ на пода. Ако искате домът ви да изглежда обзаведен като от 70-те и 80-те, сложете килим по целия под. Но ако искате да има съвременно и актуално звучене, използвайте килимите отново като акцент. Поиграйте си с тях и ги разпръснете на възлови места – под масата, под дивана, в ъгъла, където е фотьойлът ви заедно с масичката за кафе например. 

Стари шкафове 

Старите шкафове могат да бъдат използвани като винтидж мебелировка, но и с тях трябва да се внимава. В това също има трендове. Ако използвате например шкафове от 30-те и 40-те години, и ги реновирате – това е добра стратегия. Но обикновените шкафове от шперплат от 80-те и 90-те не са добра опция. На тях наистина им личи, че са просто стари и демоде, в каквито и цветове да ги боядисате.

Свързани статии

Коментирай