Задължителни ястия за лятна Света Анна
Какво се слага на трапезата за празника
22.07.2025г. / 15 00ч.
Мария Дуковска
Пилешки пай със зеленчуци. Снимка: istock
На 25 юли всяка година отбелязваме успение (смъртта) на света Анна, майката на пресвета Богородица. Православната църква почита света Анна 3 пъти в годината. На 9 декември се празнува зачатието на светицата, а на 8 септември православните християни честват Рождеството на Божията майка.
Празникът е известен като Лятна Света Анна. Имен ден празнуват всички, носещи красивото име на светицата – Анна, Ана, Ани, Анка, Анета, Анелия.
Както за всеки голям празник, така и за Света Анна ще приготвим вкусна трапеза, за да отбележим деня. Вижте кои традиционни ястия се слагат на масата на този ден: