Здраве и красота

Най-честите митове за целулита

Мъжете нямат целулит

12.11.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Целулитът е козметичен проблем, който се среща при 80% от жените. Мастните натрупвания, които избутват съединителната тъкан причиняват това набръчкване и набраздяване на кожата. Целулитът е упорит, но не и непобедим. Въпреки това, много дами мислят, че той се среща само при хората с наднормено тегло. Това не е така. Вижте някои от най-често срещаните заблуди за целулита.

Целулитът е мазнина

Неприятните дупчици по кожата ви не са само мазнина, те са и излишни течности. Мастните натрупвания избутват съединителната тъкан и затова на повърхността на кожата се появява тази набръчкана и надупчена кожа.

Ако използвате козметика за целулит той ще изчезне

Дори и най-скъпите кремове няма да успеят да премахнат на 100 процента целулита. Могат да намалят неговата видимост, но само с кремове без диета, физическа активност и масажи на засегнатите участъци няма как да се разделите с портокаловата кожа.

Ако се разделите с излишните килограми ще се разделите и с целулита

Целулитът е друга форма на натрупване на мазнини, но невинаги неговото образуване е в следствие на излишни килограми. Ето защо, често може да бъде забелязан при жени, които са изключително слаби. При някои дами намаляването на килограмите може да се отрази благоприятно върху намаляването и на портокаловата кожа. Но често появата на целулит е и в следствие на ген, стареене, хормонални промени и други.

Кардио упражненията помагат за намаляването на целулита

Както всеки друг спорт, така и кардио упражненията горят мазнини. За съжаление целулитът е изключително устойчив мазен депозит. Ще ви бъде доста трудно да го премахнете, но не означава, че кардио тренировките няма да се отразят положително на общото тегло.

Свързани статии

Пиенето на много вода премахва целулита

Вие винаги трябва да поддържате една добра хидратация на тялото си, което означава да пиете поне по 1,5 литра вода на ден. Има изследвания, които са установили някаква полза от приема на много вода и елиминирането на целулита, но те не са на 100% доказани. Пийте повече вода и консумирайте храни, които са с ниско съдържание на натрий, за да не задържате течности.

Мъжете нямат целулит

Донякъде е така. В сравнение с жените те имат много по-малко. Това е в следствие на разликата в колагена при мъжете и жените, както и в структурата на съединителната тъкан. Жените са с по-набраздена структура, докато при мъжете тя е напречна, което затруднява образуването на целулит.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Xxy ( преди 10 години )
Просташкия виц по темата:Защо мъжете нямат целулит?Защото е грозноА защо нямат цикъл?Защото е гадно;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време